sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Madonna prisega na zumbo!

13. 5. 2016; 09.30
Avtor: Marijana Mandić
Madonna prisega na zumbo!
S plesom v petih dneh do vitkosti

S plesom v petih dneh do vitkosti 

Zumba je najprej popularna vrsta latinskega plesa, s katerim si lahko učvrstimo trebušne mišice in zadnjico, vendar pa nosi isto ime tudi eksotična dieta, ki topi maščobne blazinice še mnogo hitreje kot plesna vadba. Vredno jo je preskusiti in skočiti v manjšo konfekcijsko številko v pičlih petih dneh, saj jo, izmed številnih slavnih zvezd, priporočata tudi Madonna in Kirstey Alley. Slednja je po zaslugi plesnih grižljajev shujšala za 30 kilogramov.

Kako zumba učinkuje?


- Turbo shujševalni zajtrk: Vsako jutro si boste privoščili porcijo ogljikovih hidratov z veliko vlakninami, ki napolnijo želodec, in porcijo beljakovin, ki vas bodo nasitile za daljši čas.
- Kosilo, ki pospeši presnovo: Opoldne se boste okrepčali s solato s prelivom, ki za polovico pospeši presnovo. Zraven morate pojesti porcijo pustih beljakovin, ki porabijo več kalorij za presnovo, kot jih imajo same. Zdrave maščobe vam zagotavljajo žlica olivnega olja ali morske ribe. Skrivnost shujševalnega kosila tiči še v pretiravanju z začimbami, ki ravno tako pospešijo hitrost izgorevanja maščob.
- Magični ogljikovi hidrati za večerjo: Skrivnost shujševalne večerje je v škrobnatih jedeh, ki jih organizem težko prebavi. Tudi te pospešijo presnovo maščob. Privoščite si denimo krompir ali rjavi riž.
- Vključite še ples: Osnovnih korakov plesa zumba se lahko naučite kar na internetnih straneh You tube. Preprosto v iskalniku Youtube.com odtipkajte zumba in plesalka vam bo demonstrirala, kako vaditi, da boste uživali ob dobri glasbi in zraven postajali vse vitkejši. Zumbo najdete tudi na nekaterih videoigricah, kakršne so Playstation in Wii. Vzemite si nekaj dragocenih minutk časa, korakov se lahko naučite v petih minutah, shujšali pa boste že v petih dneh!
Vam ni do zumbe? Nič hudega, latinski ples lahko nadomestite s kakšnim drugim poskočnim korakom, važno je le, da ob vadbi uživate.

Predlog jedilnika za en dan:


Zajtrk:
- Rezina polnozrnatega kruha, v trdo kuhano jajce, skodelica posnetega jogurta, velika banana ali skodelica jagodičevja ali dva poljubna manjša sadeža.
Kosilo:
- 120 g poljubnih pustih beljakovin, denimo piščanca, ribe, purana ali soje, štiri skodelice poljubne solate, najbolje mešane, dve žlici olivnega olja, dve žlici balzamičnega kisa, poljubne začimbe.
Večerja:
- 120 g pustih beljakovin, pol skodelice kuhanega rjavega riža, četrt skodelice fižola in en kuhan krompir. Neomejena količina na pari kuhane zelenjave, dve žlici olivnega olja in poljubne začimbe.


Kaj pa malica?
Trije glavni obroki so tako obilni in nasitni, da si malice verjetno niti želeli ne boste, če pa vam bo vseeno krulilo po želodcu, sezite po sadežu ali po neomejenih količinah zelenjave. Oboje zabelite s posnetim jogurtom.
Popijte čim več vode, kavo in čaj pa zasladite z umetnim sladilom. Dobrodošla sta limonin sok in kis, ki igrata pri hujšanju vsaj tako pomembno vlogo kot telesna vadba, saj pospešita presnovo maščob.

Kako naprej?
Menija, kakršnega smo zapisali zgoraj, se lahko v več različicah, kar se beljakovin, ogljikovih hidratov, sadja in zelenjave tiče, držite od pet do sedem dni. V tem času boste tudi najhitreje hujšali. Zatem pa na jedilnik dodajte še dve porciji, bodisi sadja ali posnetih mlečnih izdelkov. Hujšanje boste upočasnili in trebušček bo še bolj prijetno poln, tako lahko zumba postane vaša prijateljica za vse življenje.

prejšnji članek
Telovadba prve dame ZDA
Zdravje
Telovadba prve dame ZDA
naslednji članek
Eno jabolko na dan, kilogrami stran!
Zdravje
Eno jabolko na dan, kilogrami stran!