sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ametist za mir, rubin za ljubezen

13. 5. 2016; 07.30
Avtor: Inja Jurič
dreamstime_xxl_42391814

foto: Dreamstime

Dragi kamni simbolizirajo bistvo življenja, v njih se prepletata svetloba in tema. Že dolgo pa je znan njihov blagodejni učinek na naše telo in dušo.

Najboljši učinek imajo takrat, ko jih položimo na tisti del telesa, ki nas boli. Če imate na primer migreno, si položite zapestnico ali ogrlico iz dragih kamnov na čelo, če imate težave z dihanjem, pa na prsi. Dovolj bo že 30 minut na dan. Svojo priljubljeno ogrlico lahko imate tudi za okras v stanovanju, da je vedno pri roki, ali pa jo položite pod vzglavnik. Tudi tako bo imela pozitiven učinek. Da vaši dragi kamni ne bi izgubili energije, jih morate redno čistiti pod tekočo vodo.

Vam je ob njih toplo?

Včasih se sprašujemo, kateri dragi kamni bi bili primerni za nas. Najboljše je, če ga lahko pred nakupom preizkusite, saj telo ne reagira enako na različne vrste nakita. Pri izbiri je pomembno, da vam je všeč barva in oblika kamenčkov, pa tudi, kako se počutite, ko ogrlico, prstan ali zapestnico držite v roki. Če občutite prijetno toploto, je to gotovo pravi nakit za vas. Kako pa na vas vplivajo posamezni kamni?

Turkiz

To je bil včasih sveti kamen Indijancev. Ogrlica iz turkiza zdravi vnetja grla in žrela, pospešuje absorpcijo koristnih sestavin iz hrane ter pomaga proti kariesu. Turkiz tudi zmanjšuje strahove, zbuja odločnost, krepi samozavest in preprečuje različne nesreče.

Malahit

To je ženski kamen in je simbol ženskega božanstva. Zmanjšuje bolečine v kolenih, zdravi previsok krvni tlak, menstrualne težave in astmo. Spodbuja kritičnost, domišljijo in sanjarjenje.

Ametist

Ametist umirja razbijanje srca, notranji nemir, napetosti, migreno, simptome stresa, preprečuje izpadanje las in čisti kožo. Če ga položite pod blazino, bo odgnal nočne more. Ta vijoličasti kamen zagotavlja vztrajnost in v vaše življenje vrne harmoničnost.

Ahat

Ta rdeči kamen je bil zaščitnik starih Germanov. Ublaži alergije, lišaje, solzenje oči, različne infekcije, vrtoglavico in težave s potenco. Tistemu, ki ga nosi, ahat prinese več tolerance, življenjske radosti, optimizma, miru in humorja.

Tigrovo oko

Ta kamen je bil zaščitnik križarjev. Ublaži migrene, krče in nervozo. Če si ga čez noč pritrdite na telo, ublaži simptome kroničnega bronhitisa in vam pomaga na konstruktiven način reševati probleme.

Rubin

Ta rdeči kamen je simbol življenja. Zmanjšuje težave v menopavzi in pri nizkem krvnem tlaku, odpravlja utrujenost, krepi imunski sistem. Rubin tudi krepi čutila, daje moč in vrača elan v življenje vsakega posameznika. Pozitivno vpliva tudi v ljubezenskih zadevah.

prejšnji članek
Eno jabolko na dan, kilogrami stran!
Zdravje
Eno jabolko na dan, kilogrami stran!
naslednji članek
Moža prisilila, da ponoči pije s slamico
Svet slavnih
Moža prisilila, da ponoči pije s slamico