pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Osebnost se odraža na obrazu

5. 5. 2016; 08.30
Avtor: Mateja Blažič
ženska
Umetnosti branja osebnosti z obraza strokovno rečemo tudi fiziognomija.

Lasje

(moč, vztrajnost in psihična stabilnost)

Nežni, tanki in svilnati lasje izdajajo občutljivo osebo, ki jo hitro kaj vrže iz ravnotežja. Nasprotno pa močni in žimasti lasje sporočajo, da je oseba izjemno prilagodljiva in ima močno osebnost.

 Čelo

(način razmišljanja)

Široko čelo razkriva bistro in praktično osebo, ki zaupane naloge opravlja rutinsko. Visoko čelo z zaokroženo lasno linijo kaže osebo, ki ji veliko pomeni prijateljstvo in v drugih najprej vidi samo idealne stvari. Tisti z nizkim čelom in nizko lasno linijo se velikokrat srečujejo z ovirami na področju kariere in posla, osebe z izrazito ploščatim čelom so običajno zelo dojemljive in hitro vedo, kaj čutijo drugi, izrazito močno čelo pa izdaja večne sanjače. Tisti z ravno lasno linijo pa se težko znajdejo v družbi in se velikokrat v neprijetnih situacijah znajdejo tudi v domačem okolju. Lasna linija, ki se zaključi v konico, pa običajno izdaja zelo inteligentno osebo.

foto: Thinkstock

Oči

(odnos do življenja, s kakšnega vidika vidimo svet okoli sebe)

Majhne in priprte oči izdajajo vase zaprto in precej nezaupljivo osebo, odprte in strmeče oči močno osebo, ki se ne boji povedati svojega mnenja, begajoče oči pa izdajajo nekoga, ki nekaj skriva in je pogosto precej nezanesljiv. Oči, poševne navzgor, razkrivajo oportunista, poševne navzdol pa nekoga, ki se pogosto žrtvuje za druge. Velik razmik med očmi imajo osebe, ki so odprtega duha in dovzetne za drugačnost, oči, skrite globlje v očesnih jamicah, pa mnogokrat izdajajo maščevalne, ljubosumne in vsiljive osebe.

prejšnji članek
Slavni igralec pri 55 letih dobil še devetega otroka!
Svet slavnih
Slavni igralec pri 55 letih dobil še devetega otroka!
naslednji članek
Ganljivo priznanje kraljeve hčerke
Svet slavnih
Ganljivo priznanje kraljeve hčerke