Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ganljivo priznanje kraljeve hčerke

5. 5. 2016; 08.00
Avtor: Katja Kmet/Zvezde
Princesa Madeleine

Princesa Madeleine ni nikoli prebolela občutka osamljenosti, ki jo spremlja od otroštva. Sama poskuša biti zato ves čas z otrokoma (na fotografiji s hčerko Leonore). foto: Švedska kraljeva družina

Princesa Madeleine je bila zapuščen otrok.

Decembra lani je švedska princesa Madeleine nastopila v pogovorni oddaji in razkrila številne podrobnosti iz svojega življenja. Presenetljivo in ganljivo je bilo zlasti njeno priznanje, da je bila v otroštvu pogosto osamljena in se je počutila zapuščeno. Njena mama in oče, kraljica Silvia in kralj Carl Gustaf, sta bila zaradi uradnih dolžnosti pogosto odsotna, otroke, princeso Victorio, princeso Madeleine in princa Carla Philipa, pa sta puščala doma v oskrbi varušk. Njuna potovanja so bila včasih dolga tudi po več dni. Mala Madeleine ju je takrat neskončno pogrešala. Ni se mogla sprijazniti s tem, da so njeni starši tolikokrat odsotni.

Očitno se je nad priznanjem odrasle hčere zamislil tudi oče, kralj Carl Gustaf. V intervjuju za časnik Aftonbladet je nedavno priznal, da so ga Madeleinine besede zabolele. V tistih časih je bila zanj dolžnost vedno na prvem mestu. Ker je bil kralj, ni smel misliti le na svojo družino, ampak predvsem na deželo, ki mu je zaupala krono. »Vedno, ko sem moral zapustiti otroke same, mi je bilo hudo,« pravi švedski monarh danes, »ampak da so otroci zaradi moje in Silvijine odsotnosti tako trpeli, se takrat sploh nisem zavedal. Danes mi je žal in bi marsikaj naredil drugače, če bi lahko,« je še pristavil kralj. Madeleine mu je seveda že davno odpustila. Kralj pa ima zdaj priložnost, da se ukvarja s svojimi vnuki in nadoknadi vse tisto, kar je zamudil med odraščanjem svojih otrok.



prejšnji članek
Osebnost se odraža na obrazu
Zdravje
Osebnost se odraža na obrazu
naslednji članek
Pet minut za preobrazbo kože
Moda&Lepota
Pet minut za preobrazbo kože