IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako do srečnega razmerja?

10. 8. 2016; 11.30
Avtor: A.P.
par

foto: Vir: Pixabay

Kaj storiti, da bo vaše razmerje bolj trdno? Vzdrževanje zdravega in srečnega razmerja ni prav nič lahko, predvsem morate znati sprejemati kompromise.

Komunikacija. Dobra komunikacija je ključ vsakega srečnega in ljubečega odnosa. Naučite se učinkovite komunikacije, povejte partnerju, kar vas teži. Vedite, da vaših misli preprosto ne more prebrati.


 
Empatija. Večkrat se postavite v čevlje svojega partnerja in poskušajte gledati stvari z njegove perspektive. Poskusite izboljšati situacijo in sami sebe. Ni potrebno, da se vedno strinjate z njim, pomembno je, da jih poskušate razumeti in sprejeti njihovo mnenje.

Cenite samo razmerje. Cenite to, kar imate! Razmerja ne vzemite za samoumevnega. Spoštujte to, kar imate, trudite se, da bo vaša boljša polovica srečna, to boste dosegli predvsem z podporo njihovih sanj in ciljev.

Smeh. Ne pozabite se smejati in uživati. Stvari ne smete jemati preveč resno; včasih se malo spustite z vajeti in si privoščite sprostitev. Držite se načela: ''Pari, ki se smejejo skupaj, ostanejo skupaj.''

Poskrbite, da bo vaše razmerje srečno in zdravo!

Pozornost. Vzemite si čas drug za drugega, naj vam vaš partner ne bo samoumeven. Za razmerje je potrebno skrbeti tako, kot skrbite za svoje rože; potrebno jih je vsak dan zalivati in jim posvečati pozornost, da ostanejo zdrave in srečne. Enako storite s svojim razmerjem.
 
Podpora. Vedno bodite na voljo svojemu partnerju, kadarkoli vas potrebuje! Podpirajte njihove sanje, upe in jih pri doseganju le-teh opogumljajte. Biti morate njihov največji oboževalec.

Realistična pričakovanja. Ne pričakujte, da bo vaš partner idealen, saj ste tudi sami daleč od perfekcionizma. Vsi smo ljudje, vsi delamo napake, pomembno je, da se iz njih nekaj naučimo in se jim tako lahko v prihodnosti izognemo. Namesto, da iščete napake pri partnerju, se raje osredotočite na njegove kvalitete in stvari, ki ga naredijo posebnega.

prejšnji članek
Rodila in že takoj takšna
Svet slavnih
Rodila in že takoj takšna
naslednji članek
Zvezdnica kosmata tam, kjer ne bi bilo treba
Svet slavnih
Zvezdnica kosmata tam, kjer ne bi bilo treba
#obraziavenija
obraziavenija