franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako povečati produktivnost v domači pisarni?

9. 10. 2020; 09.41
Avtor: Oglasno sporočilo
Dejstvo je, da ima delo od doma svoje prednosti, a tudi slabosti. Včasih je težko najti motivacijo in ohraniti produktivnost. Težko si je kakovostno razporediti čas, še posebej, če cenite red in ravnotežje med delom, pa tudi prijetno okolje.

Včasih se zgodi, da čas preprosto porabite za manjša gospodinjska opravila, da dan dejansko preživite tako, da hodite od sobe do sobe. Po vsem tem pa vas čaka še vse, kar ste načrtovali.

Ljudi, ki delajo od doma, je veliko več, kot si mislite. Če ste med njimi tudi vi in vas občasno zajame panika, vedite, da niste sami.

JYSK vam ponuja nekaj praktičnih nasvetov, kako ostati motivirani in hkrati zagotoviti produktivnost v zavetju svojih štirih sten.

ZAGOTOVITE DOVOLJ SVETLOBE

Če je le mogoče, mizo postavite blizu okna, da imate dostop do dnevne svetlobe. Če to ni mogoče, vsekakor poskrbite za dovolj svetilk, kot so namizne ali stropne svetilke. Ne zanemarite vpliva narave na svoj um in ustvarjalnost bo prišla spontano. Že sam pogled na naravo in rastline okoli nas zmanjšuje jezo, strah in stres ter povečuje prijetne občutke. Izpostavljenost naravi ne le izboljšuje čustvenega stanja, ampak tudi znižuje krvni tlak in zmanjšuje srčni utrip, napetost mišic in proizvodnjo hormona stresa.

UPORABITE PREGRADE

Na žalost nimamo vsi dodatne sobe za domačo pisarno. Zaradi dela od doma smo prisiljeni uporabljati isti prostor za pisarno kot tudi za dnevno sobo ali spalnico. V tem primeru vam svetujemo, da se znebite vseh motenj, da se boste lažje osredotočili. V nasprotnem primeru se boste kmalu znašli med kuhanjem ali gledanjem televizije z drugim družinskim članom. Priporočamo vam, da za vizualno ločevanje prostora uporabite zaslone, zavese ali odprte police. Vsekakor so dobra rešitev, da si zagotovite potrebno intimnost in hkrati ne zaprete prostora.

IZBERITE FUNKCIONALNO POHIŠTVO

Ko izbirate mizo ali stole, bodite pozorni na njihovo funkcionalnost. Predlagamo vam, da uporabite premične ali zložljive kose, tako da bodo po koncu delovnega dne zavzeli čim manj prostora. Idealno je, da vse, kar potrebujete za delo, pospravite v škatle in na police, na koncu delovnega dne pa vso opremo umaknete. Pomembno je, da imate čas samo za počitek in sprostitev.

TUDI SPALNICA JE DOBRA REŠITEV

Če dnevna soba tega ne dopušča ali če od doma dela več družinskih članov, je dobra rešitev tudi spalnica.

Če ste za domačo pisarno izbrali spalnico, poskrbite, da se miza in stol prilegata ostalemu pohištvu v sobi. Ne pozabite, da je spalnica vaša oaza harmonije, ki naj ostane nedotaknjena. Priročna rešitev je namestitev manjše pisalne mize, ki lahko zvečer služi kot miza za ličenje ali nočna omarica.

STILNA USKLAJENOST

Kljub temu, da moramo v svoj dom vnesti nenačrtovane kose pohištva, ti niso nujno nezaželeni. Uskladite jedilno mizo z delovno mizo ali jedilniške stole z novim pisarniškim stolom. Danes se jedilniški stoli pogosto uporabljajo tudi kot pisarniški stoli. Uskladite materiale in poskrbite za barve, ki vam bodo dvignile razpoloženje. Prostor za shranjevanje v domači pisarni boste najlažje dosegli z dodajanjem stenskih polic. Na voljo vam je celotna stena, zato se v skladu s potrebami in vrsto dela poigrajte – če vam pri tem zmanjka idej, obiščite JYSK.si ali najbližjo trgovino JYSK.

prejšnji članek
Luka Basi praznoval obdan z družino
Svet slavnih
Luka Basi praznoval obdan z družino
naslednji članek
Pri Zvezdani Mlakar so se razveselili naraščaja
Svet slavnih
Pri Zvezdani Mlakar so se razveselili naraščaja