zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vitke in negovane noge

29. 4. 2016; 09.31
Avtor: Mateja Bevk
Vitke in negovane noge
Ste ena tistih, ki morajo nositi hlače, da prikrijete pomanjkljivosti? Dovolj omejevanja! Za vas smo pripravili seznam namigov, da boste že v kratkem lahko samozavestno razkazovali svoje noge!

Kaj razkrivajo kratke hlače in mini krilo?

Vsaka ženska sanja o tem, da bi imela krasne, seksi noge. Še posebno poleti, ko nam je vroče in bi rade smuknile v kratke hlače, mini krilce ali lahkotno poletno obleko, ki več razkrije kakor skrije. Ste ena tistih, ki morajo nositi hlače, da prikrijete pomanjkljivosti? Dovolj omejevanja! Za vas smo pripravili seznam namigov, da boste že v kratkem lahko samozavestno razkazovali spodnje okončine!

1. Naj bodo gladke in brez dlak
Nič ni videti grše kot kosmate ženske noge, zato naj vas ne zalotijo poraščenih, pač pa si izberite eno od mnogih metod odstranjevanja dlak in ohranjajte svoje noge gladke - ne glede na letni čas. Naj vam depilacija preide v kri in postane vaša navada, tako nanjo ne boste nikoli pozabili. Rezervirajte si redni vsakomesečni depilacijski termin pri svoji kozmetičarki, obrijte si noge vsakih nekaj dni pod prho ali imejte reden »zmenek« s svojim epilatorjem. Če sovražite rutino in imate dovolj globok žep, pojdite na lasersko odstranjevanje dlak - tako bo zadeva urejena za vedno.

foto: arhiv njena.si

2. Privoščite jim barvo
Če so vaše noge bele kot jogurt, jim vdahnite nekaj nežne barve. V hladnejšem delu leta si lahko pomagate z malce temnejšimi kožnimi nogavicami, poleti pa ne bo šlo brez obarvanega losjona. Nanesite ga po vsakem prhanju, na vaši koži bo ustvaril nežno plast zdrave zagorelosti, ki je - kljub trendom v smeri porcelanaste kože - videti izjemno seksi.

foto: Vir: Pixabay

3. Ohranjajte dobro kondicijo


Noge potrebujejo veliko gibanja, da ohranjajo lepo obliko. Polepšajte jih s hojo, kolesarjenjem, plavanjem, plesom ... - vsak dan najmanj 30 minut. Tako jih boste učvrstili in se hkrati znebili nekaj maščobe.
Nasvet: Počepi so idealna vadba za učvrstitev stegenskih mišic, zato vsak dan naredite vsaj 50 počepov.

4. Masaža dela čudeže
Noge si redno masirajte, saj masaža pospeši kroženje krvi ter prepreči nalaganje tekočin in maščob v podkožne mešičke (povedano drugače: prepreči celulit). Na stegna in zadnjico vsak dan zjutraj in zvečer nanesite za oreh proticelulitne kreme in se masirajte v krožnih gibih od kolen navzgor. Takšna limfna drenaža tudi pospeši izločanje strupov iz telesa. Pomagate si lahko z raznoraznimi masažnimi rokavicami, masažnimi napravami ali preprosto z rokami, tako da ščipate in gnetete kožo.

foto: Vir: Pixabay

5. Dajte jim krila


Noge trpijo, ker se mora krvni obtok ves dan boriti proti gravitaciji. Zato preživite vsak dan 15 minut leže na hrbtu, noge pa imejte dvignjene nad višino glave. Ni potrebe, da izvajate naporne vaje iz joge ali delate stojo na glavi, noge preprosto podložite z nekaj blazinami, medtem ko berete ali gledate najljubšo televizijsko oddajo.

6. Vlaga pomaga
Koža na nogah se zlahka izsuši in postane luskasta, zlasti okoli prstov, kolen in gležnjev. Nanesite nanjo dvakrat na dan malo vlažilnega losjona in že po nekaj dneh boste opazili izboljšanje.

7. Lepa drža med sedenjem
Poskusite sedeti tako, da nimate prekrižanih nog, saj to povzroča otekanje in nastanek krčnih žil. Vemo, da je pogled na prekrižane noge lep, a prav tako privlačno lahko sedite, če imate noge skupaj, z obema stopaloma na tleh in nagnjene v levo ali desno stran. Tako je imela navado sedeti tudi slovita igralka Audrey Hepburn.

8. Lepota na krožniku


Za lepe noge lahko veliko naredite tudi s pravilno prehrano. Izogibajte se nezdravim vrstam maščobe in kalorično bogati hrani ter uživajte čim več sadja in sveže zelenjave. 

foto: Profimedia

9. Ne pozabite na stopala
Utrujena stopala večkrat namočite v toplo, slano kopel ter z njih temeljito zdrgnite trdo kožo. Očistite si nohte, jih spilite in polepšajte z izbranim lakom za nohte. Občasna profesionalna pedikura je prav tako nujna za ohranjanje lepih nog.

10. Udobno
Na nogah imejte le udobne čevlje. Visoke pete ali športni copati - oboje je dobra izbira, če tako zahtevajo okoliščine. Prav tako pazite pri oblačilih. Preozke kavbojke škodujejo nogam. Vsa oblačila, ki jih nosite pod pasom, naj bodo iz naravnih materialov in naj vas ne utesnjujejo. 

prejšnji članek
Znanega igralca na cedilu pustilo zdravje, bije bitko v bolnišnici!
Svet slavnih
Znanega igralca na cedilu pustilo zdravje, bije bitko v bolnišnici!
naslednji članek
Koliko partnerjev pa ste imeli vi?
Odnosi
Koliko partnerjev pa ste imeli vi?
#obraziavenija
obraziavenija