sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Po hudi nesreči se je oglasila Meta Hrovat

14. 2. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
Meta Hrovat 2

Meta Hrovat foto: Mediaspeed

Konec januarja smo poročali o hudi nesreči nekdanje slovenske smučarke, ki je padla med turnim smučanjem. Zdaj se je oglasila kar sama.

Po štirinajstih dneh okrevanja se je na družbenem omrežju oglasila 24-letna Meta Hrovat. Zdaj že nekdanja slovenska alpska smučarka, ki je kariero končala tik pred začetkom letošnje zimske sezone. Meta je konec januarja grdo padla in se hudo poškodovala med turnim smučanjem. Do nesreče je prišlo na območj Rateč, ko se je spuščala z omboja Male Ponce in z glavo trčila v večjo skalo. Meta je na prizorišču nesreče obležala, prijatelji, ki so bili z njo, so ji takoj nudili prvo pomoč. Bila je polno in ustrezno opremljena, kar je verjetno tudi razlog, da je danes videti že skoraj tako kot pred nesrečo. 

Oglasila se je na Instagramu

Številni so se spraševali, kakšna je bila Metina nesreča in kako okreva, saj drugih podatkov javnost ni dobila. Včeraj pa se je na družbenem omrežju Instagram oglasila kar sama in zapisala: "Vsak trenutek se ti lahko življenje obrne na glavo, lahko pa te trdno postavi na noge. Hvaležna sem, da lahko od nesreče odkorakam le z eno ogromno izkušnjo več v mojem življenju, nekaj brazgotinami na obrazu in malenkost krivim noskom. Hvala vsem za podporo, pomoč in lepe besede!"

Meta je objavila tudi posnetek turnega smučanja, fotografijo obraza takoj po nesreči v bolnici in fotografijo, na kateri je videti, kako dobro okreva. 

Konec kariere

Meta je sicer tik pred začetkom letošnje sezone presenetila z odločitvijo, da se kljub rosnim letom odpravlja v smučarski pokoj. Čeprav o razlogih ni želela na dolgo razglabljati, njene izjave namigujejo, da nekaj ni bilo v redu. Ko so bile tekme Zlate lisice v njeni domači Kranjski Gori se je namreč raje umaknila. Je pa po koncu sezone priznala, da komaj čaka, da bo lahko uživala v turnem smučanju, ki se ga je morala zdaj posluževati v času izven sezone.

Poleg Mete se je z mesta župana Kranjske Gore letos umaknil tudi njen oče Jani Hrovat. Ta je bil vse od leta 2014 župan, a se letos ni odločil za kandidaturo. Približno istočasno, kot se je od kariere smučarke poslovila njegova hči.

prejšnji članek
Ljubezen po domače: Sentya ekspresno hitro rodila deklico
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Sentya ekspresno hitro rodila deklico
naslednji članek
Maja Keuc Amaya ne mara velikih praznovanj
Svet slavnih
Maja Keuc Amaya ne mara velikih praznovanj