sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Žan Serčič priznal, da so zaradi kariere trpeli odnosi - kaj je spremenil?

6. 5. 2024; 11.30
Avtor: K.M.
Žan Serčič 1

Žan se že pripravlja na svoj koncert v Križankah, kjer bo nastopil 18. junija. foto: Sašo Švigelj

Žan je trenutno eden izmed najbolj produktivnih glasbenikov na naši sceni. Včeraj je javnosti predstavil novo pesem Bela lilija, še pred tem pa nam je zaupal, kako je pred leti njegova zagnanost vplivala na družinske in osebne odnose.

Žan Serčič je svoje oboževalce razveselil z novo pesmijo, ki bo uradno izšla na njegovem petem albumu. Glasbenik nam je zaupal, da trenutno še ne ve, kdaj točno bo album izšel, bo pa nekatere pesmi, poleg Bele lilije, ki je izšla včeraj, svojim poslušalcem predstavil že na koncertu v Križankah. Na priljubljeni ljubljanski lokaciji bo Žan namreč nastopil v torek, 18. junija, tam pa bo moč slišati tako njegove stare uspešnice kot nove še ne slišane pesmi. "Pripravljam tudi presenečenja in goste. Največje presenečenje pa bo za ljudi to, da ne pričakujejo čisto novih pesmi, ki še niso izdane niti do takrat še predstavljanje. Takrat jih bodo slišali prvič in potem še nekaj časa spet ne," nam je zaupal glasbenik. 

Pesem Bela lilija je sicer nastala ob koncu lanskega leta. V resnici šele zatem, ko je že predstavil album Ljubezenske igre, zato svojega mesta ni našla na njegovem četrtem albumu. "Vesel sem, da je nastala pesem, ki govori o renesansi, preporodu, čistosti, svetlobi ter sreči v novem poglavju mojega ustvarjanja in življenja. To je pesem, ki lahko opolnomoči tako ženske, kot tudi moške, ki želijo svojim ženskam to sporočiti. Kot rečeno je to začetek novega poglavja, ki prinaša v moje ustvarjanje bolj eleganten in zrel zvok. Z ekipo smo za ustvarjanje te pesmi porabili največ časa doslej." pravi Žan, ki si je v začetku leta privoščil nekaj premora in je z ekipo zdaj že pripravljen na novo koncertno sezono.

Zaradi kariere trpeli odnosi

"Včasih je bila samo glasba moje življenje. Tam okoli dvajsetega leta se je vse vrtelo okoli moje glasbe in kariere. Samo to mi je bilo pomembno in nič drugega me ni zanimalo. Veliko odnosov, družinskih in prijateljskih, sem zapostavil. Z leti mi sta mi največji izziv in želja to, da bom imel uspešno kariero in osebno življenje. Že s tem imaš veliko dela. Nimam drugih hobijev, ki bi me izpopolnjevali. Verjamem, da če želiš biti v nečem res dober, moraš sprejeti kompromise in žrtvovati stvari, čeprav jih imaš rad," nam je zaupal pevec, ki pa ne želi kompenzirati pri osebnih odnosih.

Pesem ima kar nekaj španskega in maroškega pridiha. foto: Igor Pečoler

"Če pa je cena, da so to družinski in osebni odnosi, pa je ta cena zame previsoka. Zato sem si rekel, da toliko, kolikor vlagam v kariero, si želim vlagati tudi v osebne odnose in družinsko življenje. Zato da bom mogoče enkrat ne samo dober glasbenih in spoštovan zaradi tega, ampak tudi dober partner, oče, nenazadnje dober sin in prijatelj," nam je še zaupal Žan, ki o svoji zasebnosti zaenkrat še ne želi govoriti, nam je pa priznal, da je menja, da je težko biti partnerica Žana Serčiča. 

prejšnji članek
Mati Luke Dončića je bila v Dallasu takole dobrodelna
Svet slavnih
Mati Luke Dončića je bila v Dallasu takole dobrodelna
naslednji članek
Botri: Konstantin Haag je želel postati nogometaš
Resničnostni šovi
Botri: Konstantin Haag je želel postati nogometaš