volilni-kongres, Matjaž Han
Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore SD

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zakonca Kosi o rojstvu petega otroka: Zgodil se je čudež

10. 4. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
simona, matjaž, kosi, peti-otrok, rojstvo

Družina Kosi foto: edit: njena.si

»Ljubezen se z vsakim novim družinskim članom ne deli, temveč se samo še množi,« sta povzela misel Simona in Matjaž Kosi, ki sta se pred dnevi razveselila rojstva sinka Krištofa.

Simona in Matjaž Kosi, ki ju poznamo po zabavnih vsebinah, ki nastajajo pod imenom Misticizem, sta znova postala starša. Šestčlanska družina se je razveselila dojenčka, kot peti otrok se jim je namreč pridružil deček, ki so ga poimenovali Krištof. Novorojenček in mamica se dobro počutita, očka, sestrica in trije bratci pa komaj čakajo, da prideta domov. Z Matjažem smo poklepetali o veselem dogodku in izvedeli tudi to, zakaj sta celotno nosečnost vest zadržala v okvirih svoje zasebnosti.

V začetku tedna sta poskrbela za veliko presenečenje. Da je Simona v 9. mesecu nosečnosti, sta sicer namignila 1. aprila, a smo slednje dojeli kot prvoaprilsko šalo. Novico sta nemara z razlogom toliko časa zadržala zase ?

Novice v najinem zasebnem življenju nisva skrivala, sva pa jo zadržala zase za družabna omrežja, pa čeprav sva v zadnjem mesecu kar nekajkrat na javljanjih »v živo« na TikToku tudi tam gledalcem razkrila, da čakamo dojenčka.  Razlog, da tega nisva delila »s svetom« tiči v tem, da sta za nama dve težki izkušnji, ko je v procesu nosečnosti šlo nekaj narobe. Ena takšna izkušnja se je zgodila tik pred to nosečnostjo, zato sva bila do zadnjega v strahu ali bo tokrat vse potekalo tako, kot je treba.

V objavi ste se zahvalili bogu, da je Krištof privekal na svet živ in zdrav. Slutiti je, da imajo besede težo - ste imela razlog za skrb?

Na dan zadnjega spontanega splava, lani julija, ko je obenem imela Simona tudi zelo težke trenutke na poslovnem področju, bi lahko popolnoma obupala in rekla, da je vse zaman. A sva bila ravno takrat na tednu za velike družine Aninega sklada v Kančevcih in družine z veliko otroki so nama bile tako velik navdih, da sva vse skupaj prepustila v Božje roke in rekla, da sva močnejša od ovir. Tako se je nemudoma zgodil čudež, ki ga nismo niti najmanj pričakovali in sedaj, devet mesecev po zadnji težki izkušnji, imamo tukaj sinčka Krištofa.

Je bilo težko ohraniti skrivnost o nosečnosti? Nenazadnje pogosto snemata video vsebine in nista dajala vtisa, da bi se Simona v tem obdobju izogibala kameri …

Nisva se kaj preveč obremenjevala s tem, ali se vidi Simonin trebuh, ali ne. Ko sva bila gosta na kakšnih pogovornih večerih, sva povedala za nosečnost in prosila, da naj tega ne objavljajo, ker ne želiva, da izve širna Slovenija. Enkrat je novica prišla do novinarja Slovenskih novic, ki naju je poklical in vprašal, če je to res. Pritrdila sva, a prosila, če lahko tega ne objavi in treba ga je pohvaliti, da je informacijo zadržal zase.

Novega družinskega člana sta si torej želela. Sta od nekdaj hrepenela po veliki družini?

Čeprav se sliši staromodno, ampak je hkrati čudovito, ko lahko živiš z načelom »kolikor jih Bog da«. Sicer sva si od nekdaj želela pet otrok, tudi naš avto ima sedem sedežev, tako da dvomim, da nama je namenjeno še več. Sva pa oba sanjala o velikih družinah in medsebojni povezanosti, ki jo sedaj živimo in smo zaradi tega neizmerno srečni.

Kako so veselo novico sprejeli vajini otroci?

Otroci so seveda presrečni, zadnje mesece so vsak dan božali in poljubljali mamin trebuh in skupaj smo ugotavljali, ali se nam bo pridružil deček ali deklica. Tako kot zmeraj do sedaj, namreč tudi tokrat nisva vprašala po spolu otroka. To je še eno čudovito presenečenje, ki te hkrati prisili, da ne pretiravaš s pripravami pred porodom, saj ne veš, kaj boš dobil.

Sveži utrinek iz porodnišnice.

Sveži utrinek iz porodnišnice. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Matej Zemljič: Ljudje so serijo Skrito v raju vzeli za svojo
Svet slavnih
Matej Zemljič: Ljudje so serijo Skrito v raju vzeli za svojo
naslednji članek
Gašper Rifelj zatrdil, da se bosta z Majo poročila
Svet slavnih
Gašper Rifelj zatrdil, da se bosta z Majo poročila
#obraziavenija
obraziavenija