franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lado Bizovičar s 'slovensko musko' navdušil razprodane Stožice

28. 1. 2024; 05.00
Avtor: K.M.
lado-bizovičar, slovenska-muska-v-stožicah 2

Lado Bizovičar, Slovenska muska v Stožicah foto: Jani Ugrin

Razprodane Stožice so gostile enkraten poklon slovenski glasbi, izjemen ustvarjalno-logistični podvig pa bo zapisan kot eden največjih trenutkov v zgodovini slovenske (pop)kulture.

Izjemnih projektov, kot je Slovenska muska v Stožicah, ni brez izjemnih, pogumnih, drznih, ustvarjalnih ljudi, ki znajo za seboj premakniti množice. V tem primeru je kepo po hribu (spet) zakotalil enfant terrible našega medijskega prostora, Lado Bizovičar, ki je s svojo ustaljeno kreativno-tehnično ekipo ob sebi zbral prekaljene mojstre glasbe in komedije, jim dodal mladostno svežino ter širino ljubiteljskega ukvarjanja z glasbo, plesom in zabavanjem.

Lado Bizovičar, Slovenska muska v Stožicah foto: Jani Ugrin

Lado Bizovičar, Slovenska muska v Stožicah foto: Jani Ugrin

Sinočnja predstava je bila unikaten spoj projektov, s katerimi je navdušil v preteklosti. V njej so si roke podali zabavna moč številnih Ladovih dosedanjih projektov. Lado je obljubil, da bo v Stožicah pripravil nekaj res enkratnega, kljub velikemu zanimanju medijev in javnosti, pa do izvedbe ni razkril vsebine in nastopajočih. A če veliki mojster zabave Lado Bizovičar reče, da bo v Stožicah dogodek, ki se ga ne zamudi, se mu verjame na besedo in tudi 13.000 sedišč ni dovolj. 

Lado Bizovičar, Slovenska muska v Stožicah foto: Jani Ugrin

"Številni ustvarjalci in sodelavci, ki so v svojih karierah naredili že marsikateri presežek, so se v tej predstavi spet znašli pred preizkušnjami, ki poženejo kri po žilah. Od gledaliških predstav je bilo tokrat drugače predvsem to, da so na odru z mano in Gašperjem Koncem stali še drugi nastopajoči, ki so tudi sami to doživljali po svoje in prinašali v zgodbo svojo energijo ter izvabljali smeh tam, kjer ga prej še ni bilo. Najbolj cenim, da so nam zaupali, da so bili potrpežljivi in nori z nami. Sicer pa se je najlažje norčevati iz tistih, ki so tudi sami duhoviti in to doživljajo kot poklon. Običajno so to največji v svojem žanru, npr. Jan Plestenjak, Jože Potrebuješ, Siddharta, Avseniki ... " je o projektu povedal Bizovičar, ki se je v Stožicah brez težav norčeval tudi iz samega sebe. 

Lada je v dvoani podprla tudi Katarina Čas s partnerjem Luco Ciutijem foto: SR/M24

Jure Košir je podprl svojega dobrega prijatelja foto: SR/M24

Fehtarji, Denis Avdić in njegova Ana foto: SR/M24

Predstavo so si s pomočjo tolmačev in ekrana ogledali tudi gluhi gledalci. To je v tujini že praksa, gostitelji pa upajo pa, da jih bo vsako leto več tudi pri nas. V sodelovanju z Mastercardom so omogočili brezplačen ogled predstave stotim gledalcem, ki so jih izbrali s pomočjo Zveze Sonček, Društva študentov invalidov Ljubljana in Mestne zveza upokojencev Ljubljana. Nekaj brezplačnih sedežev so namenili tudi predstavnikom civilne zaščite ter gasilcem, ki nesebično pomagajo ljudem v stiski in priskočijo na pomoč vedno, ko jih rabimo.

Domen Kljun je sodeloval tudi v predstavi. foto: SR/M24

Nina Pušlar foto: SR/M24

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza foto: SR/M24

Luka Jezeršek si je predstavo ogledal v družbi žene foto: Sašo Radej

Aljoša Bagola foto: SR/M24

prejšnji članek
Vili Resnik pravi, da so ga težke preizkušnje utrdile
Svet slavnih
Vili Resnik pravi, da so ga težke preizkušnje utrdile
naslednji članek
Fengshui: Kateri položaj postelje najboljše vpliva na vas?
Zdravje
Fengshui: Kateri položaj postelje najboljše vpliva na vas?