sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V Slovenijo se vrača ta glasbena in modna ikona

27. 11. 2023; 06.30
Avtor: K.M.
Morales 4

David Morales je zagotovo legenda med dijžeji. foto: Marko Delbello Ocepek

Pri 61 letih po vsem svetu še vedno redno razprodaja najpriljubljenejša plesišča za več tisoč »žurerjev«, kar je najboljši dokaz tega, da še ni za v staro šaro.

David Morales je bil zraven, ko se je na newyorških ulicah in v skladiščih rojeval house, ko se je le ta odcepil od hip hopa, ko sta ga z remiksi za največje glasbene ikone s Frankiejem Knucklesom spravila na pop lestvice in radie ter za to prejela tudi kakšen grammy, ko je osvojil super klube in mega festivale ... In še vedno je tukaj! Še vedno producira odlično glasbo, ustvarja svoj radijski šov, se pojavlja v prestižnih založbah, kot je Defected, na njegovih klasikah pa nove uspešnice gradijo zvezde, kot sta J Balvin in Skrillex. In še vedno obožuje Slovenijo in Slovenija obožuje njega. 


Da letošnji #FUKSi X-mas Oldies Goldies, ki bo v hali L56 potekal v petek, 1. decembra, ne bo le ponovitev lanskega Davidovega obiska, bodo 1. decembra poskrbeli še trije italijanski mojstri, ki so tudi orali klubsko in festivalsko ledino na sončni strani Alp – DJ Spiller, Paolo Barbato in Davide Manali. Vstopnice si zagotovite TUKAJ >>KLIKNITE<<.

Nagrade

Pri svojih 61. letih še vedno drži korak z mlajšimi generacijami. foto: Promocijsko sporočilo

Za grammy je bil prvič nominiran leta 1996, kot producent pesmi Fantasy z albuma Daydream njegove velike muze Mariah Carey. Druga nominacija je prišla leto pozneje, ob tretji v treh letih pa je leta 1998 končno prejel grammyja za remikserja leta. »To, da sem bil kot nominiranec povabljen na podelitev grammyjev – in ga tudi osvojil. To je verjetno vrhunec moje kariere. Niti v milijon letih si nisem mislil, da bom pri svojem delu kdaj tako uspešen, da me bodo nominirali za to nagrado, kaj šele da bi mi jo tudi podelili,« nam je pred letom dni razkril didžej, brez katerega si te scene ne gre predstavljati. 

Rad se vrača v Slovenijo

David Morales bo tudi letos poskrbel za neverjetno energijo. foto: Arin Rapuš Jerman

Bil je reden gost legendarnih newyorških klubov Loft in Paradise Garage, ki veljata za zibelki house glasbe. Prvo rezidenco je dobil leta 1981 v brooklynskem klubu Ozone Layer, dve leti pozneje pa so ga povabili za gramofone v Paradise Garage. Redno je obiskoval tudi Slovenijo, pri tej tradiciji pa vztraja še danes. Med drugim je bil eden prvih elektronskih velikanov, ki je nastopal v Sloveniji in legendarni Ambasadi Gavioli. »Zelo rad nastopam v Sloveniji. Ambasada Gavioli je bila eden prvih klubov v nekdanji Jugoslaviji, v katerih sem nastopal, in z občinstvom smo res stkali posebno vez. Na spletu boste hitro našli moj legendarni set iz Ambasade Gavioli, pa tudi fotografija na moji Wikipediji je od tam. Tukaj imam veliko prijateljev, veseli pa me, da na vsakem nastopu vidim predvsem mlado publiko, tako da ni to samo srečanje starih prijateljev, ampak nekaj, kar raste in se razvija.«

prejšnji članek
Vladimir Kočiš Zec nadaljuje uspešno solo kariero
Svet slavnih
Vladimir Kočiš Zec nadaljuje uspešno solo kariero
naslednji članek
Slovenska plesna skupina v finalu hrvaških Talentov
Resničnostni šovi
Slovenska plesna skupina v finalu hrvaških Talentov