franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lado Bizovičar ni tak genij, da bi razumel žensko dušo

19. 11. 2023; 11.00
Avtor: Sonja Javornik/ revija Lady
Lado Bizovičar, Anela Šabanagić

Anela Šabanagić in Lado Bizovičar na redki skupni fotografiji foto: Mediaspeed

Lado Bizovičar je od nekdaj obkrožen z ženskami.

Medtem ko ga ob nedeljah lahko gledamo v vlogi žiranta v oddaji Slovenija ima talent, se Lado Bizovičar preostale dni v tednu že pripravlja na prav poseben podvig. 27. januarja bo namreč v ljubljanskih Stožicah nastopil s predstavo Slovenska muska. Kot je povedal v pogovoru za revijo Lady, je med avdicijami že opazil nekaj velikih talentov, ki si jih želi v Stožicah za posebne goste, govoril je tudi o tem, ali ga hčerki prepoznata na televiziji, pa tudi o srečanju s pokojno Tino Turner, ki jo je očitno navdušil tudi s tem, da jo je pomladil za 10 let …

Se kdaj bojite, da bi spregledali kak velik talent, ker bi imel nastopajoči samo slab dan? Ali pa da bi pritisnili zlati gumb, pa bi se v finalu izkazalo, da točka v resnici ni tako posebna?

Huje je, če imam slab dan jaz ali drugi žiranti. Res se pripeti, da trema pokvari nastop, na šov se vračajo talenti, ki so na prvem nastopu »zabluzili«, na drugem pa navdušili. To spada k industriji.

Za promocijo spektakla v Stožicah ste na straniščni papir natisnili svojo podobo. Ste papir kdaj uporabili?

Hm, priznam … Te fore nisem dobro premislil. Koliko lic se bodo dotaknila lica mojega obraza … Preveč … In, ne, ne bom si brisal … Joj!

Čisto na začetku medijske poti ste bili tudi novinar. Za revijo Stop ste naredili ekskluzivni intervju s Tino Turner. Kako se spominjate te legende, ki se je pred kratkim poslovila za vedno?

Ekskluzivni intervju je nastal zgolj in samo po sreči in zaslugi ostrega jezika. V Pariz sem krenil na vrat na nos, ko mi je založba uredila dostop na tiskovno konferenco ob novem albumu Tine Turner. Ker nisem imel niti za gorivo, sem s seboj povabil mater, ki nikoli ni bila v Parizu. Vozila sva se vso noč, prišla napol mrtva v Pariz, mati in avto sta ostala na pločniku, jaz pa sem šibal na tiskovko. Med vprašanji velenovinarjev MTV-ja in svetovnih medijev sem tudi sam postavil vprašanje: 'Kako je sodelovati z izjemno mladimi producenti pri vaših 50. letih?' S tem sem jo pomladil za 10 let, postavil pa sem še nekaj drugih vprašanj. Ob zakuski so mi prinesli vabilo na večerno zabavo v Ritzu oziroma Buddha baru. Tam sem se zaklepetal z dvema starejšima britanskima glasbenima producentoma, ki sta osebno poznala Tomaža Domicelja, k mizi pa je najprej prisedel v bel frak in cilinder odet Busta Rhymes, nato pa še Tina Turner. In tako je nastal pogovor.

Lado Bizovičar foto: Urša Premik / POP TV

Vas hčerki že prepoznata na televiziji?

Kadar me vidita, me prepoznata. Mlajša me prepozna tudi v Bojanu Cvjetićaninu, Tomiju M., Damianu iz Maneskinov in Dedku Mrazu.

Ste slišali, da naj bi imeli hčerke tisti moški, ki so imeli veliko ljubezenskih avantur? To drži?

Prvič slišim, da bi si kdo pri…, priljubil hčerke.

Ste zdaj, ko ste doma obkroženi z ženskim spolom, kaj večji poznavalec ženske duše?

Od nekdaj sem obkrožen s sestrami, nečakinjami, sodelavkami. Moški so v manjšini okoli mene. In ženska duša ni enoznačna, tako da ni genija, ki bi jo razumel.

Si kdaj želite, da bi bili spet anonimni?

Saj sem. Doma in v tujini. Samo ne v Sloveniji.

Se kdaj bojite, da bi izgubili navdih, voljo za ustvarjanje?

Sploh ne. Po smrti mi bo vseeno. Prej pa se to ne more zgoditi, ker ni stvar usode, ampak odločitve.

Kaj bi našli v vaši garderobi? Je pisana ali bolj enobarvna?

V moji garderobi so vsi odtenki črne.

Kdaj ste šli nazadnje v trgovino? Sploh veste, koliko zdaj staneta kruh in mleko?

Seveda vem! Na naši lokalni kmetiji je liter malo čez evro, med 1,3 in 1,5 evra. Mleko je moja najljubša pijača … in hrana! V trgovine pa raje ne hodim, ker se izgubim.

Za kaj najraje zapravljate denar in za kaj najraje zapravljate čas? Kaj vam je bolj dragoceno – čas ali denar?

Čas je neprimerno bolj dragocen. Na razsipavanje z njim sem naravnost alergičen. Ljudje z zgodbami brez kraja me prav vznejevoljijo.

Lado Bizovičar s svojo najboljšo pižamo foto: Jaka Zorman

prejšnji članek
Varčna igralka ve, kako veliko prihraniti
Svet slavnih
Varčna igralka ve, kako veliko prihraniti
naslednji članek
Melani Mekicar rada osrečuje: Fanta razveselila z opranim perilom
Svet slavnih
Melani Mekicar rada osrečuje: Fanta razveselila z opranim perilom