franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Aktualov voditelj premagal peklensko progo in postal železni mož!

19. 9. 2023; 07.00
Avtor: PR
rudi, sieger

Rudi Sieger - železni mož! foto: Jaka Zorman

Rudi je bil pred leti kar okrogel fant, danes pa je Rudi mišica! Na cilju je ležal na tleh in jokal, skupaj z njim pa tudi vsi sodelavci, Aktualovci in Veseljakovci, ki so ga spremljali.

Rudi Sieger, zapriseženi Aktualovec, radijski in televizijski voditelj na Aktualu, Rudi, ki se spozna na družbene medije, Rudi, ki se spozna na vse, Rudi, ki ima rad svoje sodelavce in sodelavci njega … ta Rudi je ugotovil, da se v življenju da doseči vse, kar si resnično želiš. S trdo disciplino in delom, seveda. Rudi je bil pred leti kar okrogel fant, danes pa je Rudi mišica! Na italijanskem ironmanu je premagal samega sebe in preplaval 3, 8 kilometra, prekolesaril 180 kilometrov in pretekel maraton. V 12 urah, 7 minutah in 22 sekundah. Na cilju je prislužil stavek: »Rudi, you are an Ironman!« (Rudi, ti si železni mož!)

Rudi Sieger - železni mož! foto: Jaka Zorman

Rudi je na cilju ležal na tleh in jokal in z njim vsi sodelavci, Aktualovci in Veseljakovci, ki so ga spremljali. Prijatelji, ki so ga spodbujali dolge mesece, ko je treniral, tekel, plaval, kolesaril, čeprav, preden se je lotil težkih treningov in prvega polovičnega ironmana, ni znal ne plavati, pa tudi kolesa ni imel. Klemen Bunderla, ki je svojega prijatelja spremljal ves čas, s skupino sodelavcev, Aktualovcev in Veseljakovcev, je Rudijev boj doživel takole: »Na meji mogočega, verjetnega ... Ko smo gledali Rudijeve soudeležence, ki jim ni uspelo, ko so padali dol na poti, odnašali so jih na nosilih, ... Takrat nas je prvič zares zaskrbelo, kako mu bo šlo. Ampak mu je! Res neverjeten fant, ki premika meje. Zdaj pa zaslužen počitek, ki - kolikor ga poznamo - ne bo trajal, hehe. Rudi je res Sieger-Maschine!«

Rudi Sieger - železni mož! foto: Jaka Zorman

In kaj pravi veliki zmagovalec Rudi? »Nemogoče je mogoče! Končal sem najbolj boleč in hkrati najlepši dogodek v mojem življenju. V vodi sem se boril z meduzami, ki so me opekle, na kolesarjenju z vetrom in vročino, na teku pa proti samemu sebi. Veliko je bilo tekmovalcev, ki so odstopili in niso dokončali te dolge poti, kar je razumljivo, ker so bile razmere res težke. Na koncu sem se zadnjih 20 kilometrov maratona boril sam s svojo glavo in samega sebe prepričeval, da bo kmalu konec. Neverjetno veliko so mi pomagali sodelavci radia Aktual in Veseljak, moji najožji prijatelji in moj fotograf in snemalec Jaka. V cilju sem zagledal številne slovenske zastave, domače krike in neverjetno vzdušje, ko sem prečkal cilj. Tega trenutka sigurno do konca življenja ne bom pozabil. Moje glavno sporočilo vsega tega je, da je vse v življenju mogoče in se da doseči! Naša glava je tako močna, da lahko premaga vsako oviro v življenju, ki se nam postavi naproti.«

Rudi Sieger - železni mož! foto: Jaka Zorman

Rudi, kapo dol, dokazal nam je, da se da res doseči vse, s trdno voljo in disciplino! In za Rudija je bil na dan, ko je premagal samega sebe, tudi njegov 27.rojstni dan. Najlepši rojstni dan »ever«, je napisal Rudi!! Vse najboljše in čestitke za premagan triatlon inronman.

Rudi Sieger - železni mož! foto: Jaka Zorman

prejšnji članek
Na TV se vrača oddaja Kaj dogaja
Svet slavnih
Na TV se vrača oddaja Kaj dogaja
naslednji članek
Manca Špik staro življenje pustila za seboj
Svet slavnih
Manca Špik staro življenje pustila za seboj