komet, španija, ESA
Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu modrozelena krogla

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skrivnostna temačnost: Bambie Thug brez maske

9. 5. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
Bambie Thug

Bambie Thug uporablja zaimke oni/njih. foto: Profimedia

Predstavniki Irske so s svojim kontroverznim nastopom milo rečeno šokirali poslušalce. Kdo je pravzaprav Bambie Thug? Kaj predstavlja in kdo se skriva pod temačno podobo?

Bambie Ray Robinson je pravo ime 31-letne izvajalke, ki se je na evrovizijskem odru na Švedskem predstavila s temačno izvedbo pesmi "Doomsday Blue". Ob umetniškem imenu Bambie Thug je pravzaprav potrebno še dodatno pojasnilo, pevec / pevka se namreč identificira kot nebinarna oseba in uporablja zaimke oni/njih.

Kaj slednje pomeni? Naj pojasnimo. Po tradicionalni spolni delitvi poznamo binarno delitev na moške in ženske, nebinarna delitev pa je nekoliko zakomplicirana. »Nebinarne osebe niso ne moški in ne ženske ali pa so kombinacija obojega. Lahko se identificirajo kot čisto tretji spol ali pa sploh ne verjamejo v spolni sistem,« navaja definicija.

Iskanje lastnega jaza

Izvajalka je v pogovoru za Irish Mirror povedala, da je odraščala v majhnem kraju in že tedaj veljala za drugačno. Od nekdaj je hrepenela po pozornosti, želela se je uveljaviti, a ji je slednje uspelo šele potem, ko se je pri 12 letih preselila v London. Takrat je prevzela oblast nad seboj in postala to, kar je čutila znotraj sebe.

Bambie Thug tudi z evrovizijsko pesmijo svetu sporoča svoje življenjsko spoznanje, do katerega se je dokopala tekom odraščanja. Slednje pravi, naj ljudje sledijo svojemu lastnemu jazu in se ne spreminjajo zaradi strahu pred tem, kaj si bodo mislili drugi.

prejšnji članek
Oto Pestner prejel nagrado za življenjsko delo
Svet slavnih
Oto Pestner prejel nagrado za življenjsko delo
naslednji članek
MasterChef: Martina namesto sestavin izbrala vrednote
Resničnostni šovi
MasterChef: Martina namesto sestavin izbrala vrednote