IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kdaj se bo princ William vrnil v javnost?

5. 2. 2024; 07.00
Avtor: K.M.
Takšne volje sta Kate in William po izidu Harryjeve biografije (1)

Nasmejana princ William in Kate Middleton še pred njeno operacijo. foto: Profimedia

Britanski princ se je po operaciji žene Kate Middleton pred več kot dvema tednoma umaknil iz javnosti. Britanci se zdaj sprašujejo, kdaj se bo vrnil.

Sredi januarja je britanska kraljeva družina potrdila, da je morala princesa Kate Middleton na operacijo in da se bo rehabilitaciji predvideno vrnila šele po veliki noči. Le-ta nastopi šele konec marca, torej bo priljubljena valižanska princesa odsotna še vsaj slaba dva meseca. Hkrati se je iz javnosti umaknil tudi njen mož princ William, le da uradno ni bilo potrjeno, kdaj se bo vrnil. Prvih štirinajst dni je sicer skrbel za otroke, zadnji teden dni pa je čas izkoristil za družino, saj se je Kate pred dnevi vrnila v domačo oskrbo.

Kensingtonska palača je danes tako sporočila, da naj bi se prestolonaslednik britanske krone k svojim kraljevim dolžnostim vrnil ta teden. Nazadnje je bil uradno v javnosti sicer 11. januarja, pet dni pred ženino operacijo, za katero britanska javnost ni vedela. Prvo uradno dolžnost naj bi opravil v sredo na gradu Windsor ter isti večer še na gala prireditvi za zbiranje dobrodelnih sredstev. Kot poročajo britanski mediji bo William v naslednjih tednih opravljal le redke obveznosti, hkrati pa ne bo potoval v tujino. 

Kralj ima raka

V javnost je sicer prišla tudi novica o tem, da je britanski kralj Karel III. in Williamov oče zbolel za rakom zaenkrat še neznanega izvora. To bo morda dodatno vplivalo na količino in intenzivnost prinčevih obveznosti. Več o tem si preberite TUKAJ

prejšnji članek
Kralj Karel III. ima raka
Svet slavnih
Kralj Karel III. ima raka
naslednji članek
Lado Bizovičar z Anelo Sabanagić užival na dogodku presežkov
Svet slavnih
Lado Bizovičar z Anelo Sabanagić užival na dogodku presežkov