IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sodna saga - skrbništvo nad sinom spet dobil nekdanji partner Severine

23. 1. 2024; 09.00
Avtor: K.M.
F172SEVERINA026Z

Severina foto: Zdravko Primožič/Fpa

Kot poročajo hrvaški mediji, je bila sodba, ki je Severini in Milanu Popoviću dodelila deljeno skrbništvo, razveljavljena.

Pevka Severina in srbski podjetnik Milan Popović ne bosta imela več 'polovičnega' skrbništva nad mladoletnim sinom. Po poročanju Nacionala je vrhovno sodišče v Zagrebu razveljavilo sodbo županijskega sodišča v Splitu, ki je avgusta 2021 odločilo, da mora otrok dva tedna preživeti pri očetu, nato dva tedna pri materi. Po poročanju tednika je bila sodba razveljavljena, ker je sodišče v Splitu kršilo zakon o pravdnem postopku, o čemer je odločalo 16. januarja letos.

S preklicem te odločbe se skrbništvo vrne očetu, ta odločba pa stopi v veljavo takoj. Njun oster boj za skrbništvo nad mladoletnim sinom Aleksandrom traja že od leta 2013. Severina je za 24 sata komentirala sodbo vrhovnega sodišča. Njeno izjavo navajamo v celoti: "Zdaj so vrhovni sodniki izrekli svojo sodbo. Dvignili so roko v imenu mojega otroka, ki ga nikoli niso videli, s katerim niso nikoli govorili, ki ima svoje življenje, svoje misli in ki že deset let trpi torturo sistema in jaz skupaj z njim."

K temu je še dodala: "Poenostavljeno povedano, to lahko pomeni, da bom svojega otroka, ki sem ga rodila, vzgajala in izobraževala, ki je živel z mano od rojstva, spet videla ob torkih in četrtkih od 16. do 20. ure ter vsak drugi vikend ob sobotah in nedeljah. Prestala sem vso kalvarijo hrvaškega pravosodja, pa še tole vrhovnega sodišča bom, a skozi to sem šla z otrokom."

prejšnji članek
Poroka na prvi pogled: Je strokovnjak Timotej poročen?
Resničnostni šovi
Poroka na prvi pogled: Je strokovnjak Timotej poročen?
naslednji članek
Xiaomi predstavil povsem novo serijo pametnih telefonov Redmi Note 13
Življenjski slog
Xiaomi predstavil povsem novo serijo pametnih telefonov Redmi Note 13