volilni-kongres, Matjaž Han
Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore SD

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Noseča hrvaška pevka: Zdravniki so mi rekli, da je to začetek konca

1. 9. 2023; 11.33
Avtor: K.M.
Pevka Lana Jurčević že 4 leta kroji lepotno industrijo

Lana Jurčević ni samo odlična pevka, ampak tudi uspešna poslovna ženska. foto: M24

Tudi v Sloveniji priljubljena hrvaška pevka lana Jurčević je že več kot 50 dni hospitalizirana zaradi težav pri nosečnosti. Zdaj je pojasnila, kaj se je dogajalo.

"To je začetek konca," je rekel zdravnik, ko sva sedela na urgentnem oddelku, kjer sem pristala tistega 'nesrečnega' petka. Vem, kako zveni ... Tudi nama so se 'odrezale noge' v tistem trenutku. Vendar ne bi želela, da je to neka žalostna zgodba, ampak zgodba, v kateri lahko izbiramo pot, po kateri bomo šli. Kako v negotovosti, z ne preveč optimističnimi napovedmi in v stvareh, nad katerimi nimamo nadzora, lahko še vedno najdemo neko upanje in svetlobo, ki jo včasih vidiš samo ti. In tako gre dan za dnem, uro za uro, minuto za minuto. In vse prepustiš 'Tistemu zgoraj'," so besede, s katerimi je pričela čustveno pripoved. 


Nato pa nadaljevala: "Naj bo ta zgodba posvečena vsem ženskam, od katerih so me ločili samo zidovi in nekaj bolniških postelj, vsem tistim ženskam, ki so bile tu pred mano in ki bodo tu po meni. Vsem ženskam, ki preživljajo toliko stvari, o katerih ne vemo ničesar, ki jih ne vidimo in ne slišimo nikjer, ker hej, o tem se 'ne govori'. To se ne deli z svetom, to je tako boleče in občutljivo, da to skrivaš samo zase in morda svoj najtesnejši krog ljudi, če sploh. Te ženske ne srečujemo nasmejane na ulicah in okoli sebe, ne gledamo njihovih nosečniških, popolnih slik na družbenih omrežjih. Naj bo ta zgodba posvečena vsem levinjam, ki se vsak dan borijo za svoje dojenčke, na ta ali oni način, za vse ženske in pare, ki se borijo s tem, da postanejo starši."

Ob tem je še razmišljala, da ji morda Bog postavlja situacije, skozi katere mora iti, da daje drugim ljudem upanje, ki ga sama zdaj še ni izgubila. "Da jim morda ponudim tolažbo. Podporo. Čeprav na daljavo. Nas je. In lažje je, ko te nekdo razume, ko veš, da nisi sam v vsem tem. Morda je to tudi neka lekcija zame, da preverim svoje prioritete, življenje, razmišljanje. In verjemite, res sem. Hvaležna sem tudi za to, kar se je zgodilo, in še bolj hvaležna, ker sem še vedno 'v enem kosu', ker to malo srce še vedno bije v meni."

Lana je vse skupaj v sebi zadrževala več kot 50 dni. "Da, prejela sem več kot 70 odmerkov antibiotikov v 40 dneh v bolnišnici, 'milijon' vbodov v žile, ki niso več imele 'moči', krvavitve, zaplete, kup negotovosti. Ampak vse to bo nekoč pozabljeno. Upam pa, da bo imelo vse skupaj neki višji smisel." Za pevko in njenega partnerja Filipa bo to sicer prvi otrok, nosečnost pa sta potrdila pred dobrimi petimi tedni. 

prejšnji članek
Daniel Popović želi tožiti zvezdnika The Weeknda
Svet slavnih
Daniel Popović želi tožiti zvezdnika The Weeknda
naslednji članek
Super par: Katarina Benček polna strahu in vprašanj
Resničnostni šovi
Super par: Katarina Benček polna strahu in vprašanj