franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Alfi Nipič ne more razumeti, zakaj bi bile ženske plačane manj

14. 5. 2023; 07.00
Avtor: E.J. / Revija Lady
Alfi Nipič

Alfi Nipič foto: Primož Lavre

Alfi Nipič se je od nekdaj zavzemal za enakopraven položaj žensk in moških.

Pevec Alfi Nipič ima za seboj uspešno in dolgo glasbeno kariero, v kateri je sodeloval tudi z mnogimi ženskami. Rad se spomni na svoji sestri, ki sta mu bili v veliko oporo, ob omembi žensk pa mu na misel vedno pride prigoda, ko je z Avseniki snemal novoletno oddajo za nemško televizijo, kjer je srečal znano angleško pevko Shirley Bassey.

»Shirley se mi je nasmehnila, ko me je videla v naši narodni noši, in me nato vprašala, katera noša je to. Povedal sem ji, da iz Slovenije in kje je to, ona pa si je zaželela zgornji del naše noše. Organiziral sem, da ga je dobila, čisto svoj telovnik slovenske narodne noše. To je bil poseben dogodek, kar se tiče žensk, in še mednaroden,« se spominja v smehu. Imel je tudi precej duetov v svoji karieri, tam od petnajst do dvajset.

»Prva je bila Neca Falk. Z njo sva se neko obdobje tudi družila in seveda pela skupaj. Prepeval sem tudi s Heleno Blagne, Nušo Derenda, Rebeko Dremelj, veliko sem tudi nastopal z Natalijo Verboten. Zelo sem si zapomnil tudi Emo Prodnik, ki je res izvrstna vokalistka,« se spominja. Na vprašanje, kako vidi danes položaj žensk, pa se razgovori: »Vedno me je malo motilo, da so v nekaterih poklicih ženske zapostavljene in manj plačane za isto delo kot moški. Če je neko delo narejeno enako kakovostno, zakaj je ženska plačana manj kot moški? To me je vedno presenečalo in hkrati motilo, vedno sem bil proti temu. Zdaj vidim, da se to popravlja in da so ljudje, ki o teh stvareh odločajo, začeli to popravljati. To me zelo veseli.«

alfi nipič

alfi nipič foto: Primož Lavre

prejšnji članek
Gojmir Lešnjak - Gojc razjezil ženo
Svet slavnih
Gojmir Lešnjak - Gojc razjezil ženo
naslednji članek
Keanu Reeves se ob Alexandri končno spet smeji
Svet slavnih
Keanu Reeves se ob Alexandri končno spet smeji