bencin
Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tadej Pogačar glavni favorit na dirki Amstel Gold Race

16. 4. 2023; 09.00
Avtor: STA / V.M.
pogacar

Tadej Pogačar foto: Ekipa 24

'Lakote po zmagah še nisem potešil,' pravi Pogačar, ki bo pedala poganjal z visoko motivacijo, strastjo in željo po zmagi. 'Vem, da ne bo lahko zmagati, a vsekakor bom poskušal.'

Kolesarje danes čaka nova preizkušnja svetovne serije. Merili se bodo na 57. dirki Amstel Gold Race, glavni favorit na njej pa bo Tadej Pogačar, poleg njega pa bosta od Slovencev nastopila še Matej Mohorič in Matevž Govekar.

Pogačar, kolesar ekipe UAE Emirates je doslej na "zlati dirki" nastopil le leta 2019, ko ni prišel do cilja. Letos pa ima večje načrte, ob odsotnosti velikih rivalov Mathieuja Van der Poela si želi zmagati.

Tadej Pogačar foto: Profimedia

"Lakote po zmagah še nisem potešil. Vem, da ne bo lahko zmagati, a vsekakor bom poskušal," napoveduje Pogačar, ki je zadnje dneve treniral v Monaku in pravi, da se dobro počuti: "Občutek imam, da je pripravljenost še vedno na visoki ravni, da od Flandrije nisem ničesar izgubil."

Traso nedeljske dirke si je ogledal v petek popoldne, po njegovem mnenju je tako, kot si jo je ohranil v spominu ob prvem nastopu. "Zapleteno je. Veliko levo, desno, gor in dol. Dirka je dolga in nepredvidljiva. Veliko je hribov, zato ne morem poznati vseh njihovih imen. Keuterberg, ja, ta je strm in najtežji. Dvakrat smo prevozili Cauberg in zadnji vzpon Bemelberg. Zanimivo bo," pred dirko s 33 vzponi meni Pogačar.

prejšnji članek
FOTO: Družina stanovanju pomahala v slovo in se vselila v hiško
Svet slavnih
FOTO: Družina stanovanju pomahala v slovo in se vselila v hiško
naslednji članek
Šok v Super paru: Nataša in Mike na dnu
Resničnostni šovi
Šok v Super paru: Nataša in Mike na dnu