profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenka, ki je tekmovala na EMI, prejela pomembno nagrado

20. 1. 2023; 06.00
Avtor: K.M.
July Jones

July Jones foto: Sašo Švigelj

Na festivalu Eurosonic Noorderslag v nizozemskem Groeningenu so razglasili letošnje dobitnike priznanj Music Moves Europe Awards, med nagrajenci tudi Slovenka.

Letna nagrada EU za popularno in sodobno glasbo (ki jo sofinancira program Creative Europe) izpostavlja prihajajoče sveže ustvarjalce, ki predstavljajo aktualne in bodoče trende v evropski glasbi, in je namenjena pospeševanju njihovih mednarodnih karier. Med letošnjimi prejemniki denarne nagrade in podpore pri prodoru na evropske odre pa tudi Slovenka July Jones.

Nagrade

July je lansko leto tekmovala na slovenskem izboru za pesem Evrovizije, sodelovala pa je tudi pri pesmi svetovno uspešnih BTS. 5 zmagovalcev prejme denarne nagrade v vrednosti 10.000 evrov, dobitnik velikega priznanja žirije 10.000 evrov in vavčer za zeleno turnejo v vrednosti 5.000 evrov, izbranec občinstva pa 5.000 evrov in obisk Deezerja. Vseh 15 nominirancev pa je bilo že pred tem povabljenih na seminar o dobrih praksah v glasbeni industriji.

July Jones zmagovalka nagrad MME 2023 foto: Ben Houdijk

Sveža in aktualna

"July Jones je sveža in aktualna, da bolj ne bi mogla biti, svoj glasbeni izraz pa gradi na spajanju popa in hip-hop ritmom z dovršeno produkcijo in besedili, ki izražajo osebno identiteto," je žirija povedala o slovenski pevki, ki je že pred leti zapustila domovino. 

Za nagrade Music Moves Europe Awards 2023 je bilo nominiranih 15 izstopajočih evropskih glasbenih ustvarjalcev, strokovno žirijo in javnost pa so najbolj prepričali July Jones (Slovenija), Schmyt (Nemčija), Oska (Avstrija), Kids Return (Francija) in Queralt Lahoz (Španija). Prestižno veliko priznanje žirije (grand jury prize) je prejel Sans Soucis (Italija), nagrado po izboru občinstva pa Jerry Heil (Ukrajina).

prejšnji članek
Nina Ivanič s sestro uživala v Omanu
Svet slavnih
Nina Ivanič s sestro uživala v Omanu
naslednji članek
Pred 30 leti je umrla legendarna Audrey Hepburn
Kultura
Pred 30 leti je umrla legendarna Audrey Hepburn