zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zmagovalec MasterChefa želi spodbuditi kreativnost mladih

3. 3. 2022; 12.00
Avtor: K.M.
Bruno Šulman

Bruno Šulman foto: Ana Gregorič

Bruno Šulman je postal ambasador novega kulinaričnega projekta namenjenega mladim.

Na jubilejno Plečnikovo leto, ko obeležujemo 150. obletnico rojstva Jožeta Plečnika, so v Plečnikovi hiši (Muzej in galerije mesta Ljubljane) pripravili kreativni kulinarični natečaj za mlade Okusi s Plečnikovega vrta. V okviru natečaja, ki je za prijave odprt od 1. marca do 1. maja 2022, mlade, stare od 16 do 25 let, vabijo k oblikovanju izvirnega recepta za Plečnikovo sladico, med sestavinami pa se morajo znajti tudi sestavine s Plečnikovega vrta. Za širšo prepoznavnost natečaja med mladimi bo z izbranimi nasveti na socialnih omrežjih poskrbel tudi njegov ambasador, mladi slovenski perspektivni chef Bruno Šulman, ki v projektu nastopa tudi kot član žirije. Natečaj poteka v okviru evropskega projekta UpCreate, v okviru katerega partnerji iz petih evropskih držav, med njimi Plečnikova hiša, na različne kreativne načine povezujejo umetnost (arhitekturo) s kulinariko.

»Z veseljem sem sprejel povabilo Plečnikove hiše, da postanem ambasador kreativnega kulinaričnega natečaja Okusi s Plečnikovega vrta. Tudi sam sem se preizkusil na številnih kulinaričnih natečajih in tekmovanjih, nenazadnje tudi v oddaji MasterChef Slovenija. Prepričan sem, da tovrstni natečaji ponujajo možnost za kreativno ustvarjanje, pilijo različne kuharske tehnike in izmojstrijo kulinarično znanje,« pravi in dodaja: »Ravno pri pripravi sladic lahko sprostimo svojo domišljijo in k ustvarjanju pristopimo z arhitekturnega vidika. Igramo se lahko s številnimi oblikami, ki jih lahko ustvarimo z različnimi pripomočki in tehnikami, uporabimo različne okuse za ustvarjanje številnih tekstur in barv.«

Več informacij o kreativnem kulinaričnem natečaju za mlade Okusi s Plečnikovega vrta se nahaja na spletni strani Plečnikove hiše.

prejšnji članek
Kako pravilno uživati slastne, a bodeče opuncije?
Zdravje
Kako pravilno uživati slastne, a bodeče opuncije?
naslednji članek
Kim Kardashian in Kanye West uradno ločena
Svet slavnih
Kim Kardashian in Kanye West uradno ločena