zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Raiven vse bolj uveljavljena v klasični glasbi

12. 9. 2021; 10.30
Avtor: K.M.
Raiven

Na Popevki 2021 je slavila Raiven. foto: Adrian Pregelj

Zmagovalka Popevke je pesem Volkovi spisala že leta 2019, a jo je javnosti predstavila šele včeraj. Kljub temu, da skoraj dve leti ni izdala nove pesmi, pa to ne pomeni, da glasbeno počiva. Zelo aktivna je namreč v opernih vodah.

Čeprav se je Raiven s pesmimi, kot so Črno bel (2016), Zažarim (2017) in KAOS (2019) zasidrala v slovensko pop kulturo, hkrati pa se je tudi z včerajšnjim nastopom in zmago na Popevki spet dokazala kot odlična avtorica in pevka "mainstream" glasbe, je zelo aktivna na čisto drugem glasbenem področju. 

Medtem ko ime Raiven odzvanja v popularni glasbi, se glasbenica pod svojim pravim imenom Sara Briški Cirman vedno bolj uveljavlja v opernem svetu. Že na začetku leta je svoj pečat pustila na mednarodnem pevskem tekmovanju Tenor Viñas v Barceloni, tekmovanju, katerega člani komisije so bili intendanti iz opernih hiš La Scala, Pariške državne opere, Nemške državne opere, Metropolitanske opere iz New Yorka, Kraljeve opere Covent Garden iz Londona, Bolšoj teatra iz Moskve in Hamburške državne opere.

Raiven med nastopom foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Poleti je magistrirala na Akademiji za glasbo – smer solopetje. Kljub spremenljivim pogojem za kulturno udejstvovanje je na začetku poletja nastopala v Bernsteinovi komični opereti Kandid, ki je nastala v koprodukciji Akademije za glasbo, Slovenskega komornega glasbenega gledališča in Cankarjevega doma. V avgustu pa je po slovenskih mestih uprizarjala vlogo Rosine v galakoncertni izvedbi Rossinijeve opere Seviljski brivec.

prejšnji članek
Popevka: Rok Ferengja trdi eno, TV Slovenija drugo - kdo laže?
Svet slavnih
Popevka: Rok Ferengja trdi eno, TV Slovenija drugo - kdo laže?
naslednji članek
Alja Viryent po ločitvi shujšala in navdušila z novo podobo
Svet slavnih
Alja Viryent po ločitvi shujšala in navdušila z novo podobo
#obraziavenija
obraziavenija