nova zemlja
Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na veliki preizkušnji

1715284723-172a1604-1715284697347
Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: Izvršba je ustavljena, smo v dogovorih z upniki.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Manca Špik pred nastopi moli

23. 2. 2020; 06.00
Avtor: TP/Nova
Manca Špik

Manca Špik bo poleti obeležila 15-letnico kariere, septembra pa bo dopolnila 40 let. foto: Goran Antley / M24.si

"V bistvu molim, ampak ta molitev ni tista običajna, kot jo poznajo ljudje, ampak je neko moje povezovanje z mojim srcem, da se malo 'nabildam' v smislu, da bom zmogla, in se že nekako tudi miselno prestavim na oder," je priznala pevka.

Manca Špik je v petek začela koncertno turnejo po Sloveniji. Nanjo se je podala skupaj s člani glasbene skupine Erosi, na nekaterih nastopih pa se jim bo pridružil tudi prvi glas Dalmacije, priljubljeni hrvaški pevec Marko Škugor. Pomlad bo tako zanjo zelo pestra. Februarja jo namreč čakata koncerta v Cerkljah na Gorenjskem (28.) in v Murski Soboti (29.), marca pa v Ajdovščini (1.), Novem mestu (6.), Celju (7.), na Ptuju (8.), v Bovcu (14.), Litiji (15.), Lendavi (21.), Domžalah (22.), Metliki (27.), na Bledu (28.) in v Pivki (29.). Na nastopih se je sicer Manci zgodilo že vse mogoče. »Padla sem z odra, peta se mi je zlomila, gleženj sem si zvila, pa sem potem oddelala še ves koncert ... Najbolj neprijetno pa je bilo, ko sem prišla na nastop in je 'crknilo' ozvočenje. A sem se znašla. Vzela sem knjigo slovenskih ljudskih pesmi in ljudi povabila k petju. Takrat sem se ogromno naučila,« nam je v smehu zaupala Špikova.

manca špik erosi foto: Šašo Švigelj

Pevka ima sicer pred odhodom na oder prav poseben ritual. »Spravim se v kot, diham, poskušam malo pomeditirati ... V bistvu molim, ampak ta molitev ni tista običajna, kot jo poznajo ljudje, ampak je neko moje povezovanje z mojim srcem, da se malo 'nabildam' v smislu, da bom zmogla, in se že nekako tudi miselno prestavim na oder. Po tem ne dovolim, da me sploh kdo kaj moti, in grem samo še na oder ter oddelam svoje. Nastopanje mi res ogromno pomeni. Vedno, ko grem na oder, rečem, da grem na dopust, da grem meditirat ... zelo se sprostim. To sem res jaz,« nam je razkrila Manca. Po koncertu pa poskuša podoživeti nastop, ki je za njo, ter pogledati, kaj se lahko še izboljša oziroma kje se da napredovati. Sicer pa ji – odkar je mamica – zelo veliko pomeni, da čim več časa preživi z družino, da gredo kaj dobrega pojest ali pa kaj sami skuhajo, nato pa se odpravijo še na kakšen sprehod.

prejšnji članek
Slovenska oblikovalka navdušila ameriške zvezdnike
Svet slavnih
Slovenska oblikovalka navdušila ameriške zvezdnike
naslednji članek
Anahí že drugič postala mamica
Svet slavnih
Anahí že drugič postala mamica