roka, dež
Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno opozorilo

andrej zubicki zubitsky bobo
Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Čustven večer za ljubitelje tanga in drugih glasbenih zvrsti

7. 3. 2019; 04.00
Avtor: T.P.
Marko Hatlak & FUNtango

Marko Hatlak & FUNtango foto: Blaž Žnidaršič

V nedeljo, 17. marca, bo ob 20. uri na velikem odru ljubljanske Drame bo v sklopu Drama Akustike nastopila eksplozivna tango skupina Marko Hatlak & FUNtango.

Polnost prepletajočih se zvokov raznolike zasedbe se občinstvu razodeva skozi vrhunsko temperamentno interpretacijo. V poslušalcih vzbuja čustva strasti, nežnosti, temačnih napevov in globoke naklonjenosti. Kot je pred koncertom povedal Marko Hatlak, "vabljeni na večer poln pristnih improviziranih trenutkov, a tudi izvrstnih izvedb del velikih klasičnih mojstrov. Z zasedbo FUNtango  bomo pričarali čustven večer za ljubitelje tanga in drugih glasbenih zvrsti."

Slovenski harmonikar idrijskih korenin je skupino zasnoval leta 2004 po vzoru skupine Ástorja Piazzolle in s tem prvi utiral pot izvajanju tango glasbe v slovenskem prostoru. Leta 2008 je izšla plošča History, ki so jo glasbeniki posvetili Ástorju Piazzolli, velikemu argentinskemu skladatelju in bandoneonistu, ki je obogatil tradicionalni tango z džezovskimi in klasičnimi elementi ter tako ustvaril novo zvrst – tango nuevo ali novi tango. Piazzollovo glasbo nadgrajuje skupina Marko Hatlak & FUNtango z novimi aranžmaji drugih avtorjev iz sveta klasike, džeza, tanga in vokalnih skladb – Štirih letnih časov Antonia Vivaldija, musette francoskega mojstra Richarda Galliana in avtorskih skladb Marka Hatlaka.

prejšnji članek
Novogoriški Macbeth v ljubljanski Drami
Svet slavnih
Novogoriški Macbeth v ljubljanski Drami
naslednji članek
Takšne osebe so ljudje z okroglim obrazom
Zdravje
Takšne osebe so ljudje z okroglim obrazom