franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ajda Smrekar: Spala sem po tri ure na noč!

8. 11. 2017; 10.00
Avtor: Teja Pelko
peter 03

Ajda s svojim življenjskim partnerjem Sebastianom Cavazzo. foto: arhiv Svet24

Ajda Smrekar se je z vlogo Zale, ki jo je upodabljala v Eni žlahtni štoriji, mnogim izjemno prikupila.

Ko se je odločila, da zavrne sodelovanje v šesti sezoni, je tako razočarala številne oboževalce serije. A sama meni, da je ravnala prav. 

ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU

Za kondicijo igralka skrbi z obiskovanjem vadb v matičnem gledališču. Hodi na jogo in kondicijske vaje. Pri prehrani posluša predvsem svoje telo. Zahvaljujoč materi naravi ji na to sicer ni treba posebej paziti, a se vsako leto bolj ozavešča o tem, kaj zaužiti in ob katerih urah, predvsem zaradi odgovornosti do sebe, saj se zaveda, da brez zdravja ni nič.

»Peta sezona je bila mišljena kot zadnja, tako je bila tudi odigrana. Scenaristi so izpeljali zgodbo do smiselnega zaključka. Ko so povedali, da gremo v naslednjo sezono, je bilo zame malce prepozno, saj sem bila že zasedena z drugimi projekti. Snemala sem film Gajin svet, v MGL pa so me angažirali v dveh predstavah. Eno premiero (Sen kresne noči) sem imela nedavno, čez 14 dni začnem študij za naslednjo. Za prekinitev sodelovanja sem se odločila tudi zato, ker sem dve leti in pol v povprečju spala tri ure na noč. Res sem potrebovala počitek. Morala sem malo pomisliti tudi nase. Smo se pa zelo lepo poslovili. Štorijo še vedno z veseljem gledam, kadar sem le prosta ob večerih. Če sem iskrena, se mi res toži po njej. Moram reči, da ekipa iznajdljivo nadaljuje, in verjetno je tudi za Štorijo dobro, da se v njej pojavijo novi obrazi. Novi liki so zelo prikupni. Novincev v zasedbi še nisem srečala, a že komaj čakam, da bo spet kakšna Štorija žurka, da pridem med svoje drage nekdanje sodelavce in spoznam tiste, ki so prevzeli štafeto,« nam je povedala. 

Oboževalci serije igralke še niso pozabili. Še vedno dobiva veliko njihovih sporočil, tudi na ulici jo prepoznavajo. Pogosto jo pri tem enačijo z likom Zale, kar se sicer igralki zdi razumljivo.

»Če si od ponedeljka do petka ob osmih zvečer v njihovih dnevnih sobah, je razumljivo, da te, kadar te srečajo na cesti, povezujejo z likom iz nadaljevanke. Vživijo se v zgodbo in značaj priljubljenega lika, tako da se moram ob srečanju kar nekako spustiti nazaj v igro  – 'aja, čakaj, zdaj smo tam',« je razkrila igralka. Občasno kakšnega oboževalca opazi tudi v MGL. »Predvsem na Mali sceni je to izrazito, ko mi pri poklonu kdo začne mahati in se oglašati. A vse to sodi k igralskemu poklicu,« pravi Ajda, ki jo trenutno poleg dela v gledališču zaposluje snemanje televizijske mladinske oddaje Osvežilna fronta in sinhroniziranje risank.

Ajda ima še vedno zelo veliko oboževalcev. foto: M24

Kadar ne dela, rada počne različne stvari. »Zelo veliko mi pomenijo sonce, zrak, narava ... Ne, vem, verjetno zavedanje o sprostitvi v naravi pride z leti; deset let nazaj mi to ni toliko pomenilo kot danes. Pa pogovori s partnerjem na kavču, preden greva spat, domače kosilo, dobra knjiga, zelo rada si tudi ogledam kakšen dober film ali se odpravim na izlet … Rada imam športe, tudi adrenalinske. Dolgo časa si že želim skočiti s padalom, a mi to nekako še ni uspelo. Sem pa letos letela z jadralnim letalom in lahko rečem le, da še dobro, da nisem prej jedla,« je v smehu opisala Smrekarjeva, ki ima pred seboj še zelo veliko ciljev in želja, uresničevati pa jih namerava postopoma.

prejšnji članek
Prekrižani načrti - Mora Harry prestaviti zaroko?
Svet slavnih
Prekrižani načrti - Mora Harry prestaviti zaroko?
naslednji članek
Gola rit, pokončna glava: 'Sia je j****a kraljica!'
Svet slavnih
Gola rit, pokončna glava: 'Sia je j****a kraljica!'