palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Aljoša Bagola in Iva Krajnc: Podvezica je letela šele za zajtrk

27. 7. 2016; 08.13
Avtor: Sonja Javornik/Avenija
bagola krajnc

foto: Klemen Razinger/Avenija

»Bilo je enostavno čarobno!« sta nam dan po poroki – že v Italiji, kamor sta šla na poročno potovanje – presrečna povedala marketinški guru Aljoša Bagola in igralka Iva Krajnc, ki je svojemu priimku v začetku julija dodala še moževega.

Poroka na Krasu je bila namreč natanko taka, kot sta si jo zamišljala: intimna, polna veselja in sreče ter ljubezni.

Najprej je mislila, da mu je slabo

Na lanski prvi pomladni dan sta Aljoša in Iva praznovala peto obletnico zveze. Takrat je Aljoša razmišljal, kaj bi podaril svoji dragi, in prišel na izvrstno idejo – da jo kar zasnubi! »Ker sva romantika, se to spodobi!« odločno poudarja Aljoša in dodaja, da je njuno zvezo pred časom okronala hčerkica Sofia. Ker Aljoša rad podpira slovenske znamke, je takrat le nekaj ur pred večerjo odhitel do Zlatarn Celje, se tam »oborožil«, kot pravi sam, in že malo zatem klečal. »Iva je najprej mislila, da mi je slabo ... Ko pa je le ugotovila moj namen, je dejala: 'Butelj moj!' Upal sem, da bo na poroki povedala kaj lepšega ...«
Ob zaroki sta se pogovarjala o tem, da bi se poročila še isto leto, vendar ju je potem presenetila Aljoševa sestra Urška, ko je sporočila, da je septembra že rezervirala datum za svojo poroko. Da poročnih zabav vendarle ne bi bilo preveč naenkrat, sta se odločila, da raje počakata, in izbrala sta drugo julijsko soboto. Pri načrtovanju sta upoštevala več dejavnikov, med katerimi je bil tudi ta, da bo poroka v sezoni, ko je najmanj težav z vremenom. In če se je sprva zdelo, da bo za priprave časa več kot dovolj, na koncu le ni bilo povsem tako.

Padel je radikalni rez

Najprej je bilo treba najti primeren kraj. Bagolovi imajo sicer v Prekmurju družinsko gostilno, vendar Aljoša ni želel staršev, ki že tako delajo vsak dan, še dodatno obremenjevati s svojim poročnim slavjem. Zato je padla odločitev, da bo najboljši kraj za njun usodni da prekrasna Villa Fabiani – domačija znanega arhitekta Maksa Fabianija v Kobdilu pri Štanjelu na Krasu, ki so jo pred časom lepo preuredili.

Vilo je povsem po naključju odkril Aljoša in takoj začutil, da je več kot primerna za njun posebni dan. Seveda pa je bilo pomembno tudi to, da sta že pred tem oklestila število gostov na minimum. Na poroki jih je bilo tako res samo dvajset – še manjša poroka bi lahko bila edinole, če bi se do matičnega urada odpravila samo s pričami. »Za tako poroko sva se odločila, ker sva si želela, da bi se tudi sama res imela fajn,« je povedal Aljoša, ki je priznal, da sta sprva imela na spisku 120 ljudi. Potem pa sta se odločila za radikalen rez in menda ni izključena niti kakšna užaljenost, ker mnogih nista povabila, vendar nameravata to popraviti z veliko zabavo v bližnji prihodnosti. Vabila so tako dobili samo najožji družinski člani, obe priči – Aljoši je ob strani stal brat Dominik, Ivi pa predstavnica za odnose z javnostjo MGL Simona Belle, poleg najožjih sorodnikov pa so prišli tudi Ivini prijatelji in soigralci Uroš Smolej, Mojca Funkl, Tjaša Železnik ... »Piko na i spoznanju, da sva se prav odločila, je dal moj frizer, ki mi je razlagal, kako zelo sta bila prijatelja, ki sta imela veliko poroko, na koncu utrujena. Saj bi si želela čim več prijateljev in sorodnikov, ampak prevladal je osebni vidik.«

Zanimivo je, da pri obleki vsaj Iva ni posebej komplicirala. Po eni strani zato, ker je že bila poročena. foto: Klemen Razinger/Avenija

Človek zadnjih sekund

Po prstana sta se – spet v Zlatarno Celje – tokrat odpravila skupaj. Menda je bilo spet tik pred zdajci. »Kaj 'čem, sem pač 'last minute man', tudi v službi zmeraj oddajam projekte tik pred rokom,« se je poskušal izvleči Aljoša in dodal, da sta izbrala prstana iz belega in toniranega zlata. Nič nista zapletala in si izmišljevala po svoje, temveč sta modela izbrala kar iz kataloga. Takoj jima je padla v oči njuna zadržanost, Aljoši pa se je zdelo, da sijajno pristaja na njegov »neurejeni« slog.

Zanimivo je, da pri obleki vsaj Iva ni posebej komplicirala. Po eni strani zato, ker je že bila poročena, po drugi strani pa je tudi zaradi svojega dela vajena kostumov in različnih vlog, tako da ni imela posebnega scenarija ali želja. Svojo obleko je našla kar na spletu in je tudi ni skrivala pred bodočim možem. Ko mu jo je prvič pokazala, jo je zelo pohvalil.

Aljoša pa je kupoval malo tu in malo tam. Zaradi kopice delovnih obveznosti in ker v tem času še pospešeno piše diplomo, je bil tako nekaj dni pred dogodkom še kar brez pasu, potem pa ga je našel tik pred odhodom na poroko. Nista izbirala kakšnih posebnih blagovnih znamk, saj sta želela biti racionalna: »V tej neverjetni industriji porok sva se poskušala držati v mejah normale.«

Rožnata s pentljico za Sofio

Ker imata že triletno hčerko, sta seveda skrbno izbrala tudi oblekico zanjo. »Če bi bilo po Sofijino, bi nosila obleko z motivom iz Ledenega kraljestva,« se je zasmejal ponosni očka. Hčerka pa je bila nazadnje tudi zadovoljna, da je pri končni odločitvi lahko imela zadnjo besedo, in je izbrala obleko z rožnato pentljico.
»Sprva misliš, da boš vse uredil z nekaj telefonskimi klici, a ni tako. Priprave na poroko so zahtevnejše. Med drugim sva morala loviti uradne ure matičnega urada v Sežani, uskladiti kuharja, didžeja ... Ko sva lani poleti za nasvet poklicala prijateljico, ki profesionalno organizira poroke, nama je prijazno rekla, da sva že pozna. »Z vsakim dnem bliže poroki pa se pojavi več drobnih odprtih stvari, kot je na primer urejanje sedežnega reda in podobno.«

Železno pravilo – soglasje

Sicer pa sta si opravila pravično porazdelila, pri ključnih stvareh pa sta seveda najprej prišla do soglasja. Ker imata podoben okus, po dobrih šestih letih zveze pa tudi že vesta, kaj drugemu ustreza in kaj ne, ni bilo velikih težav. Aljoša je v svojem tipičnem šaljivem slogu na vprašanje, kaj je najpomembnejše pri organizaciji poroke, odgovoril: »Da najdeš pravega partnerja.« In za to sta oba poskrbela že pred časom.
Tik pred poroko sta seveda čutila neko napetost, vendar se jima je zdelo tako tudi prav. Najbolj ju je skrbelo, ali bo zdržalo vreme, tako da sta budno spremljala vremensko napoved. Kljub samo petim odstotkom možnosti za dež pa jih je vendarle presenetila hitra poletna ploha, a se je ulilo tik po obredu, ravno ko so ju za srečo posuvali s sivko. Seveda se je ta zaradi dežja potem zalepila za lase, vendar je Ivina mama takoj dodala, da je to še poseben blagoslov in da bo zakon zato zagotovo trden.

Srajco skrojil kar sam

Aljoša in Iva sta s Sofio in pričama prišla na posest že v petek. Očitno se je tudi Sofia nalezla razburjenja tik pred velikim dogodkom, saj se je zbudila že okoli četrte ure zjutraj. Iva je potem z njo hitro zaspala nazaj, za malce živčnega ženina pa ni bilo več spanca. Čez dan je družinica čakala, da se pridružijo še povabljenci. Aljoša se je urejal v eni sobi, v drugi pa je Ana Lazovski poskrbela za Ivino ličenje, pričesko in stiliranje. Vmes sta zaslišali, da je Aljoša nenadoma začel preklinjati – šele med oblačenjem je namreč spoznal, da je v Ljubljani pozabil srajco! Na srečo je imel za naslednji dan spakirano še eno belo srajco, a jo je potem moral na hitro preurediti – zaradi metuljčka je moral odstraniti ovratnik, za kar je poskrbel kar sam in tako dokazal, da je spreten tudi pri šiviljskih opravilih.

Padla je odločitev, da bo najboljši kraj za njun usodni da prekrasna Villa Fabiani v Kobdilu pri Štanjelu na Krasu, ki so jo pred časom lepo preuredili. foto: Klemen Razinger/Avenija

Lepotička Sofia s cvetjem

Gostje so se na domačiji zbrali okoli četrte ure popoldne, ob 17.30 pa se je začel civilni obred. Ob ribniku, ki je na koncu sprehajališča, je mladoporočenca pričakal matičar. Zelo ganljivo je bilo, ko je mala Sofia prišla s cvetjem, česar se je lepotička veselila že mesece pred samo poroko. Takoj za tem, ko sta mladoporočenca dahnila da, pa se je, kot rečeno, za kakšnih deset minut ulilo, vendar se ni zato nihče vznemirjal.
Po skupinskem fotografiranju in ovekovečenju mladoporočencev je okoli pol osme ure sledila večerja. Gostje so uživali ob domačih kraških specialitetah, seveda pa so glede na vreme pazili, da hrana ni bila pretežka. »Na drugih porokah sva se naučila, da morajo gostje pravočasno dobiti hrano. Zgodilo se je namreč že, da smo štiri ure samo pili in je bilo potem zvečer že zelo pestro ...« se je pošalil Aljoša. Za glasbo je poskrbel najeti didžej, saj sta tudi Aljoševega brata Dominika, ki je sicer zelo nadarjen glasbenik in je pred kratkim izdal svoj drugi album pod umetniškim imenom Balladero, na svoj dan želela razbremeniti.

Mačkasti obujali spomine

Že na poroki Aljoševe sestre je Sofia plesala do 23. ure, tako da njenih staršev tokrat sploh ni skrbelo, da bi mala princeska na poroki delala težave. In res je bila tudi tokrat odlično razpoložena. Svati pa so plesali kar do četrte ure zjutraj. Medtem ko je Iva po programu odvrgla šopek, je Aljoša pozabil vreči njeno podvezico, tako da so potem za to poskrbeli po zajtrku. Vsi so namreč na posesti tudi prespali in se potem zjutraj – malce mačkasti – zbrali ter obujali spomine na nepozaben kraški poletni večer.

Okoli druge ure popoldne sta se mladoporočenca že odpravila na poročno potovanje v Italijo, kamor sta seveda vzela tudi svojo ljubko Sofio. Dominik pa je prevzel še zadnje obveznosti in je za brata in svakinjo odpeljal vsa darila in druge stvari, ki jih na medenih tednih nista potrebovala, nazaj v Ljubljano.

Mladoporočenca sta dobila večinoma lepa in prikupna darila, kot sta si tudi želela, le o starših je Aljoša dejal, da so bili kar preveč radodarni.

prejšnji članek
Neisha nekoč takšna, danes pa ...
Svet slavnih
Neisha nekoč takšna, danes pa ...
naslednji članek
Najboljše kombinacije živil so takšne
Zdravje
Najboljše kombinacije živil so takšne