volilni-kongres, Matjaž Han
Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore SD

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Poroka na prvi pogled: Strokovnjakinja Sonja je tudi predavateljica

15. 4. 2024; 12.00
Avtor: V.M.
sonja javornik sola

Sonja Javornik foto: Osebni arhiv

Za Sonjo Javornik, ki jo spremljamo kot strokovnjakinjo eksperimenta Poroka na prvi pogled, se ni izkazalo le, da je sledila očetovim stopinjam v svet novinarstva.

Da je letošnje komentiranje strokovnjakov eksperimenta Poroka na prvi pogled bolj doživeto, gre nemara vsaj nekaj zaslug tudi publicistki in novinarki Sonji Javornik. Morda niste vedeli, a Sonja je od leta 2015 tudi predavateljica na visoki in višji šoli za medijsko produkcijo IAM.

»Moj oče je bil novinar, mama pa učiteljica angleščine. Zanimivo je, da sem jaz že 33 let novinarka, zadnje desetletje pa delam tudi v izobraževanju, torej sem šla tudi po maminih stopinjah. Strašno sem vesela, da sem lahko postala predavateljica, saj mi je delo s študenti v veliko veselje. Pravzaprav od takrat, ko sem začela na IAMu, nimam več nekih skrbi glede mladih, saj vidim, da so nove generacije res izjemne. Moji študenti so zabavni, inteligentni, domiselni, ambiciozni …« nam je pojasnila Sonja in nadaljevala, da si zelo prizadeva, da so študentje na njenih predavanjih sproščeni, hkrati pa jih tudi vzpodbuja h komunikaciji.

Pa je kdaj deležna tudi manj prijetnih izkušenj? »Seveda kdaj pripelje tudi do tega, da me preizkušajo. Ampak take izzive imam rada. Vsem seveda nisem všeč, ampak večinoma imamo super odnos in mi tudi veliko zaupajo, jaz pa se trudim, da bi jim pomagala, če imajo kakšne težje osebne preizkušnje, saj sem na IAM-u tudi 'tutorka'.«

Sonja se še posebej veseli učenja izven okvirjev, denimo organizacije ekskurzij, kot so jo imeli nedavno, ko so obiskali veliko pisarno Lada Bizovičarja. »Lado nam je dal res veliko zelo konkretnih nasvetov, kar je študente navdušilo.«

IAM študenti na obisku pri Ladu Bizovičarju. foto: IAM

IAM študenti na obisku pri Ladu Bizovičarju. foto: IAM

prejšnji članek
Tedenski horoskop: po energijo v naravo
Horoskop
Tedenski horoskop: po energijo v naravo
naslednji članek
Klemen Bučan – zabaven oče in slab gospodinjec
Svet slavnih
Klemen Bučan – zabaven oče in slab gospodinjec