gasilec, gasilci
Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Znane Ukrajinke, ki so si življenje ustvarile v Sloveniji

24. 2. 2022; 05.00
Avtor: K.M.
nadiya-bychkova

Nadiya Bychkova foto: Profimedia

Trenutno stanje med Rusijo in Ukrajino polni svetovne medije, mi pa smo preveri, katere ženske, ki so izpostavljene v Sloveniji, imajo korenine ravno v Ukrajini.

Med najbolj prepoznavnimi Ukrajinkami, ki so si v Sloveniji ustvarile življenje, je zagotovo plesalka Nadiya Bychkova, ki je trenutno razpeta predvsem med življenjem v Sloveniji in Veliko Britanijo. V Sloveniji namreč živi njena hči, ki jo ima z nogometašem Matijo Škarabotom, v Veliki Britaniji pa je v razcvetu njena plesna kariera v sklopu šova Strictly Come Dancing.  Z nekdanjim soplesalcem Miho Vodičarjem sta v letih 2014 in 2015 za Slovenijo osvojila naslov svetovnih prvakov, ter naslov evropskih prvakov za leto 2015 v 10. plesih. Nadiya se je v Slovenijo pri petnajstih preselila ravno zaradi plesa. 

Iz Ukrajine prihaja tudi nekdanja slovenska manekenka Iryna Osypenko, Iryna ima sicer ruske korenine, v Slovenijo pa se je tudi ona preselila kot najstnica, že pred 24 leti. Rojena je bila v nekoč močnem industrijskem ukrajinskem mestu Zaporožje, v otroštvu pa se je zaradi očetovega poklica, bil je vojaški pilot, veliko selila. 

Ukrajinske korenine ima tudi plesalka Svetlana Cigoj, nekoč Svetlana Uštigova. Svetlano je širša slovenska javnost najbolj spoznala med sodelovanjem v šovu Zvezde plešejo, sicer pa se je pred leti poročila s slovenskim plesalcem Mišo Cigojem, s katerim imata tudi sva sina, Konstantina Bernarda in nekaj mesecev starega Maximiliana. Svetlana se je iz Ukrajine v Slovenijo preselila ravno zaradi ljubezni, z možem pa sta si življenje ustvarila v Ajdovščini. 

prejšnji članek
Rodil se je mali Čeglajček
Svet slavnih
Rodil se je mali Čeglajček
naslednji članek
Krepi imunski sistem, blaži artritis, pomaga pri dietah in upočasnjuje procese staranja
Zdravje
Krepi imunski sistem, blaži artritis, pomaga pri dietah in upočasnjuje procese staranja