stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

8 stvari, za katere moški želijo, da jih ženske vedo o seksu

3. 8. 2023; 10.00
Avtor: C.R.
Par, poljubi, odnos

Za več akcije v spalnici ... foto: Shutterstock

Razbijamo stereotipe in razkrivamo, kaj moški resnično želijo, da ženske vedo o intimnosti in seksu.

Ujemanje v postelji je ključnega pomena za zdravo in srečno razmerje. Seksualna kompatibilnost lahko poveča intimnost, izboljša komunikacijo in poglobi čustveno povezanost med partnerjema. Poleg tega lahko zadovoljujoče spolno življenje izboljša splošno počutje, zmanjša stres in pripomore k boljšemu spancu. Ne gre samo za fizično zadovoljstvo, ampak tudi za izražanje ljubezni, zaupanja in ranljivosti. Zato je pomembno, da se partnerji med seboj odprto pogovarjajo o svojih željah, pričakovanjih in meja v spolnosti. Čeprav se pogosto verjame, da so ženske zahtevnejše pri seksu, moški v resnici vodijo v zapletanju stvari 'pod rjuhami'. Pozabite na vse stereotipe, ki ste jih videli v medijih in filmih - tukaj je 8 stvari, ki jih moški želijo, da ženske vedo o seksu.

Odzivamo se na pohvale

Obstaja prepričanje, da so moški tako obremenjeni s svojim libidom, da niso niti malo samozavestni, ko gre za seks. Vendar to ni res. Niso nič drugačni od nas - zelo skrbijo za svoj videz, frizuro, trebuh (in druge merljive organe) ter številne druge atribute. Moški seks cenijo zaradi samega akta.  Po mnenju Joea Korta, psihoterapevta in seksologa, "Moški želijo, da njihove partnerke uživajo v surovem seksu, ne samo da ga prenašajo ali ga jemljejo osebno. Moškim ni pomembno dominirati nad žensko, ampak jo presenetiti."

Bojimo se intimnosti

Raziskave so pokazale, da so šolski dečki bolj navezani in izraziti od deklic istih let. V tem času se začne tudi družbena represija - na besede, občutke in misli - in njihova želja po človeškem stiku se zatira. Ta želja po intimnosti, ki jo družba želi 'izprati' iz moškega uma, moškega prestraši. Ne zato, ker jih duši, ampak zato, ker se zavedajo, koliko hrepenijo po bližini. Čeprav je penis 'glavni igralec', imajo moški tudi druge erogene cone, pravi psihologinja Melodie Schaefer. "Moški imajo tendenco, da ženskam (med seksom) ne dajejo navodil, ker mislijo, da se bodo one zaprle in jih ne bodo hotele niti dotakniti. Toda obstaja veliko mest, kjer jih ženska lahko dotakne", kot so prsi, notranje strani stegen in obraz.

Spodbujamo fantazije

"Moški želijo deliti svoje fantazije, vendar se bojijo, da jih bodo njihove partnerke sramotile ali obsojale", pravi Kort. Podobno dr. Schaefer pravi, da moški želijo, da jim njihove partnerke razkrijejo svoje sanje. Govorjenje med seksom spodbuja več kot moška ušesa. Tu gre za 'umazano' govorjenje, hvaljenje in navodila, za začetek. Kolikor zabavno se sliši, lahko ženski govor moškega naredi močnejšega in bolj moškega.

Potrebujemo vašo iskrenost

Seks lahko reši veliko stresnih situacij v razmerjih, vendar jih lahko tudi povzroči. Če se moški pritožujejo zaradi pomanjkanja seksa, morda ne razumejo stvari, ki ležijo pod vsem tem. Potrebno je, da jim poveste, kaj je v ozadju. Moški imajo radi dober izziv. Dovolite, da vam dvorijo in se počutite, kot da vas je nekdo 'zaslužil'. Dr. Kort pravi, da "čustvena intimnost je v bližini, vendar ohranjanje spolne želje zahteva določeno količino oddaljenosti".


prejšnji članek
Vesna o Martini: Stoji in sedi kot Buda
Resničnostni šovi
Vesna o Martini: Stoji in sedi kot Buda
naslednji članek
Lukova Anamaria pokazala ogromen zaročni prstan
Svet slavnih
Lukova Anamaria pokazala ogromen zaročni prstan