sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Premalo spolnosti? Ne dogaja se samo vam!

19. 6. 2016; 02.00
Avtor: Š. K.
uvodna

foto: Thinkstock

Psiholog Sigmund Freud je menil, da večkratno dnevno ljubljenje ni najbolj normalno. Toda ali je normalno, da se posteljnim užitkom predate samo nekajkrat na mesec?

Kaj je torej dovolj in kaj ne, kako pogosti naj bodo spolni odnosi, da lahko svoje intimno življenje ocenite kot zdravo? Strokovnjaki pravijo, da pogostnost sicer ni edino, je pa zagotovo pomembno merilo pri ohranjanju zdrave zveze.


Ste del povprečja ali izstopate?
Durex je pred osmimi leti opravil več raziskav po svetu, ki so pokazale, da ljudje v povprečju v posteljo skočijo dvakrat na teden, od povprečja pa so najbolj odstopali Grki, ki so si tovrstne užitke privoščili vsaj trikrat.
In kakšna je naša statistika? Raziskovalna agencija Skim Healthcare, ki je za Eli Lilly pred dobrim letom izvedla raziskave o spolnem vedenju v več državah, je prišla do zanimivih rezultatov. Izkazalo se je, da slovenski moški hrepenijo po spontani spolnosti, kar četrtina pa jih meni, da partnerica išče izgovore, da bi se izognila posteljnim dejavnostim. Toda Slovenci smo v tej raziskavi padli rahlo pod povprečje, ki ga je zajela Durexova raziskava: v povprečju se posteljnim radostim prepustimo 1,6-krat na teden.


In kolikokrat na teden se med rjuhe podate vi?
Če je vaš odgovor več kot dvakrat, potem ste na svetli strani lestvice. Kot so opozorili strokovnjaki, na povprečno spolno življenje vpliva več dejavnikov: ste v zvezi ali samski, koliko časa ste že v zvezi, ali ste v stresu, kako zelo si želite partnerja …

prejšnji članek
Nevaren lepotni trend - uporaba belila v maskah za obraz!
Moda&Lepota
Nevaren lepotni trend - uporaba belila v maskah za obraz!
naslednji članek
9 juh za 9 ženskih težav
Zdravje
9 juh za 9 ženskih težav