franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Ameriški nogometaš bo z Disneyjem posnel dokumentarec

7. 7. 2020; 08.00
Avtor: STA
Colin Kaepernick

Colin Kaepernick, ki je prvi začel s trendom klečanja. Danes je brez kluba, čeprav spada med 50 najboljših igralcev. foto: Profimedia

Nekdanji igralec ameriškega nogometa Colin Kaepernick bo skupaj s produkcijsko hišo Walt Disney posnel serijo oddaj s perspektive temnopolte skupnosti v ZDA, tudi dokumentarec o lastnem življenju, so danes sporočili iz podjetja. Oddaje bodo predvajale tudi platforme ESPN, Hulu in Pixar.

Kaepernick je ena tragičnih oseb v boju za pravice temnopoltih v ZDA. Bil je tisti športnik, ki je s klečanjem ob ameriški himni opozoril na neenakost v družbi in policijsko nasilje nad temnopoltimi.

Kasneje je s tem razdelil ameriško družbo, bil celo deležen kritik s strani predsednika Donalda Trumpa in 2016 ostal brez službe. A njegova opozorila so še kako aktualna postala maja letos ob nasilni smrti Georgea Floyda v Minneapolisu.

Pri Walt Disneyju navajajo, da bodo skupaj z igralcem NFL sprožili velik projekt za zmanjšanje rasizma ter prikazali socialne nepravičnosti in neenakosti v družbi. "Colinova izkušnja mu daje edinstveno perspektivo na preplet rase, kulture in športa v družbi," menijo pri produkcijski hiši.

Kaepernick je šest sezon igral za San Francisco in z njim leta 2013 zaigral na Super Bowlu proti Baltimorju.

prejšnji članek
Horoskop: Zaskrbljenost vas oddaljuje od priložnosti
Horoskop
Horoskop: Zaskrbljenost vas oddaljuje od priložnosti
naslednji članek
Otroška zvezda Hajdi pokazala neverjetne noge
Svet slavnih
Otroška zvezda Hajdi pokazala neverjetne noge