gasilec, gasilci
Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Vpliv menopavze na pojav srbeče kože na obrazu

23. 1. 2024; 04.00
Avtor: Revija Liza Maja
dreamstime_m_120991645

lepa koža, menopavzo foto: dreamstime

V menopavzi jajčniki prenehajo tvoriti hormona estrogen in progesteron. Ženske takrat pogosto opazimo spremembe v strukturi kože obraza in splošno v čvrstosti kože po celem telesu. V kratkem času se zgornja plast kože stanjša in postane vidno bolj nagubana. Koža lahko postane povešena in suha, pa tudi občutljiva, kar se lahko odraža v nadležni srbečici.

Zunanjemu  sloju  kože  v  obdobju  menopavze začne  primanjkovati  vlage,  zato  razpoka.  Dražeče snovi ali alergeni lažje prodrejo skozi povrhnjico  in  tako  povzročajo  različna  vnetja,  ki srbijo.  Stanje  se  poslabša  v  kurilni  sezoni,  po uporabi agresivnega mila, kopanju v vroči vodi in drgnjenju z brisačo po kopanju ali tuširanju.  

Še  posebno  se  vse  te  spremembe  odražajo na  koži  obraza.  Zdaj  je  pravi  čas,  da  začnete  uporabljati  bolj  hranljive  kreme  za  intenzivno hranjenje  kože,  ki  obenem  zaščitijo  kožo  in   obnovijo njeno pregradno funkcijo. Iščite hranljive aktivne sestavine, ki zavirajo tanjšanje povrhnjice in nastanek »papirnega« videza kože,   ki je značilen za menopavzo. Kakor tudi v vseh   drugih  življenjskih  obdobjih  sta  za  suho  kožo    v  menopavzi  na  voljo  referenčni  dermatološki vlažilni aktivni sestavini - hialuronska kislina in glicerin za preprečevanje suhosti in srbenja.

OPOMBA: Vlaženje  je  ključnega  pomena  za   dobro  počutje  vaše  kože,  ne  glede   na starost. Med menopavzo pa je suhost  kože  ena  najpogostejših  težav in  je  prisotna  ne  glede  na  letni  čas. 

prejšnji članek
Zmagovalec Talentov že snema prvo pesem
Resničnostni šovi
Zmagovalec Talentov že snema prvo pesem
naslednji članek
Znaki, da ni pravi za vas
Odnosi
Znaki, da ni pravi za vas