Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Mož Simone Weiss je bil le še senca samega sebe

29. 4. 2016; 08.29
Avtor: Sonja Javornik/Zvezde
Simona Weiss

Simona Weiss ni bila samo videti kot dobra vila. Simona je bila dobra vila!

Simona Weiss bi danes praznovala 53. rojstni dan. Čeprav je konec lanskega leta izgubila boj z boleznijo, je v teh dneh močno prisotna.

Kajti njen mož Goran Šarac je pred kratkim našel njeno besedilo za pesem Angel ljubljeni, ki jo je nameravala zapeti v duetu z Goranom Karanom. In zdaj je namesto Simone sam združil glas s hrvaškim zvezdnikom, da bi njeni verzi zaživeli, kot si je njegova muza tudi želela.

Za družino Gorana Šarca je bilo zadnjih nekaj mesecev zelo težkih. Simonina smrt jih je strla, saj je bila ona vedno srce družine. Nekoč podjetni in energični Goran je bil le še senca samega sebe. Doma se je prekladal naokoli in iskal tolažbo v Simonini zapuščini ter medtem večkrat naletel na neko ovojnico, ki je sprva ni podrobno pogledal. Potem pa je opazil, da je na njej napisano besedilo pesmi Angel ljubljeni, ki ga je Simona ustvarila kot odgovor na pesem Dite ljubavi Gorana Karana. Tako je pred petimi leti, ko je bila sicer že predana študiju psihologije in se ni več pojavljala na odrih, pomislila, da bi se vendarle vrnila na glasbeno prizorišče, saj se ji je zdelo, da lahko s to skladbo še nekaj sporoči. Karanu je sporočila, kaj namerava, vendar očitno le ni imela dovolj volje, da se vrne v soj odrskih luči, tako da se je na vse skupaj malo pozabilo.

»Nenavadno je, da tega takrat nismo uresničili. Ampak ko sem zdaj prebral to besedilo, sem bil še toliko bolj vesel njenega besedila, saj zveni, kot da bi se danes oglašala vsem nam,« pravi zdaj Goran Šarac, ki je seveda takoj stopil v stik z Goranom Karanom. Skupaj sta sklenila, da pesem posnameta, Karanu pa se je zdelo popolnoma nesmiselno iskati drugega pevca za duet, in predlagal je, da bi bil to kar Simonin mož. In tako se je tudi zgodilo.

Goran Karan, Miki Šarac in Goran Šarac foto: Mare Vavpotič/M24.si

Po snemanju v studiu Gong je hrvaški zvezdnik odšel z družino Šarac tudi na pokopališče in Simoni sporočil, da je skladbo posnel tako, da bi bila tudi ona zadovoljna. »Ta pesem je nastala v sodelovanju z nadnaravnim,« pravi Karan, ki je čutil izjemno povezanost s Simono tudi na duhovni ravni. Rad pove, da se v času njunega sodelovanja sploh nista kaj dosti pogovarjala, ampak sta že brez besed vedela, kaj bo kateri od njiju storil, zato so bili njuni dueti s skladbo Tu non llores mi querida tako posebni.

Goran Šarac pa je tako po 30 letih spet stopil pred mikrofon, saj so Simonini verzi v njem nekaj premaknili. »Zaradi dela pri tem projektu sem se pobral,« pravi in dodaja, da bo zdaj pomagal pri snemanju dokumentarnega filma o Simoni Weiss, ki ga režiser Dušan Moravec pripravlja v produkciji TVS. Goran razmišlja tudi o organizaciji spominskega koncerta, seveda pa je prav mogoče, da bo odkril še kakšno njeno napol končano delo, saj je bila Simona izjemno ustvarjalna ženska in avtorica verzov, ki so se ljudi dotaknili. Danes, ko je ni, imajo številne njene besede še večjo težo, kar vsekakor velja tudi za besedilo Angel ljubljeni, v kateri je njen mož zdaj med drugim odpel: »Bog ve, da ljubim te bolj kot življenje svoje. Bog ve, da pesem si, ki v mojem srcu poje ...«

prejšnji članek
Koliko partnerjev pa ste imeli vi?
Odnosi
Koliko partnerjev pa ste imeli vi?
naslednji članek
Za lepo kožo imate vse že doma
Moda&Lepota
Za lepo kožo imate vse že doma
#nasazenazenska
nasazenazenska