zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotne skrivnosti z Vzhoda

13. 4. 2016; 12.30
Avtor: Petra Mauer/Zarja
ram leela
Vzhodnjakinje, predvsem Kitajke, imajo izredno lepo kožo, porcelanasto in brez nepravilnosti, vitko telo ter temne, sijoče lase. Poznajo veliko lepotnih obredov, ki so sestavni del njihovega vsakdana. Očitno učinkujejo, zakaj jih torej ne bi posnemali?

Za pomladitev kože

Vzhodnjakinje pijejo veliko zelenega čaja, ki prispeva k izgubi telesne teže. Poleg tega je bogat z antioksidanti in drugimi učinkovinami proti staranju, krepi imunski sistem ter skrbi za dolgoživost in zdravje telesa. Pripravijo si ga tako, da ga prelijejo z vročo vodo in pustijo namakati 2–3 minute. Lahko mu dodate še med in limeto.

Vzhodnjakinje so znane po brezhibni polti, kar dosežejo z uporabo paste iz zelišč. Običajno posegajo po pasti iz metinih listov, ki si jo nanesejo na obraz.

Recept za naravni ten

Za lepšo kožo vzhodnjakinje uporabljajo riževo vodo. Rjavi riž namočijo v skledi vode in mešajo, dokler voda ne postane motna. Vodo shranijo v hladilnik in jo uporabijo kot ten, ki si ga na obraz nanašajo z bombažno vato. Metoda je učinkovita in poceni. Vodo imate lahko v hladilniku največ štiri dni, potem jo morate zavreči.

Proti gubam

Vzhodnjakinje imajo mehko, gladko in voljno kožo. To dosežejo z masko iz jajčnih beljakov. Na obrazu jo pustijo 20 minut in nato sperejo s hladno vodo.

Masaže

Vzhodnjakinje verjamejo v masaže, ki naj bi pospešile prekrvitev. Med njimi so popularne tudi obrazne masaže, ki odpravljajo zabuhlost ter pomagajo regenerirati celice. Začnejo pri ušesu in se s krožnimi gibi premikajo proti ključnici. Izogibajo se vlečenju in raztezanju kože. Nato se premaknejo na brado in čeljust, pri čemer so gibi vedno usmerjeni navzgor. Nikoli torej ne masirajte navzdol!

Še nekaj nasvetov z Vzhoda

Preden pa se lotite kateregakoli lepotnega tretmaja, preizkusite sestavine na delu kože. Masaže je priporočljivo ponavljati periodično, da dosežete maksimalen učinek. V prehrano vključite sojo in gobe, saj je uravnotežena hrana osnova za zdravo in sijočo kožo. Lahko se odločite tudi za razstrupljevanje s sokovi, ki prav tako prispeva k lepši in mladostnejši koži.

prejšnji članek
Slavna igralka tik pred ločitvijo, nato pa ...
Svet slavnih
Slavna igralka tik pred ločitvijo, nato pa ...
naslednji članek
Dve poroki in gejevska zveza
Svet slavnih
Dve poroki in gejevska zveza