srebrnoprogasta napihovalka
Svet24.si

Foto: Slovenski ribič Anton ulovil eno najbolj strupenih rib na svetu

1715359556-dsc04278-1715359333876
Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za nezadovoljne s SDS je nejasen, meglen." #video

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Proč s prvimi znaki staranja!

25. 7. 2016; 09.30
Avtor: Lara Jelen
rose-695215_1920
Poleg hrbtišča dlani je prvi pokazatelj naših pravih let vrat, saj so znaki staranja tam najhitreje vidni. Medtem ko za roke še poskrbimo, na vrat pogosto pozabimo. Izdajalca bomo najlaže utišali s primerno nego. Pripravimo si kremo iz sestavin, ki ohranjajo prožnost kože.

Če spadate med tiste, ki si med nego obraza kremo nanesete tudi na vrat in dekolte, je zaskrbljenost odveč. Lahko pa kljub temu stopite še korak naprej in si pripravite kremo posebej za vrat. Seveda jo lahko brez težav uporabljate tudi na drugih delih telesa, saj krema, ki jo predstavljamo, predvsem ohranja prožnost kože.

Navodilo za pripravo:


Sestavine: 200 ml vrele vode, 1 žlica kamilic, 30 ml mandljevega olja, 30 ml avokadovega olja, 20 ml šipkovega olja, 20 g čebeljega voska, 1 žlica glicerina, 10 kapljic stoodstotno naravnega eteričnega olja smilja.

Postopek: Kamilice prelijemo z vrelo vodo in jih pustimo, da se namakajo 15 minut. V tem času v posodici nad paro stalimo čebelji vosek. Ko se stali, posodico odmaknemo s štedilnika in vanjo primešamo olje šipkovih plodov ter avokadovo in mandljevo olje. V mešanico nato s stepanjem umešamo 1 žlico precejenega kamiličnega poparka, da se zmes nekoliko zgosti in ohladi. Na koncu dodamo še glicerin in eterično olje ter ponovno dobro premešamo. Kremo (približno 100 ml) shranimo v temnem steklenem kozarčku oziroma posodici, v hladnem in temnem prostoru.

Kremo si v manjših količinah vsakodnevno nanašamo na vrat, tako da si jo vmasiramo v kožo od dekolteja proti vratu. Ker je idealna za ohranjanje prožnosti kože, jo lahko uporabljamo tudi za telo in obraz.

prejšnji članek
Kako ste si všeč?
Zdravje
Kako ste si všeč?
naslednji članek
Rešitev pred vročino: 6 tkanin, v katerih se ne boste znojili
Moda&Lepota
Rešitev pred vročino: 6 tkanin, v katerih se ne boste znojili