nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Dilema: zapravljati ali skopariti?

25. 7. 2016; 03.30
Avtor: Alenka Birk/revija Fatalna
Maskara
Predstavljamo pet lepotnih izdelkov, za katere je vredno zapravljati, in pet lepotnih izdelkov, za katere lahko najdete cenejše različice, ki so prav tako učinkovite.

Priznajte, za vsakodnevno nego in lepotičenje uporabimo številne lepotne izdelke. Seznami najboljših sestavin in obljuba o popolnosti ob uporabi so mamljivi in težko se uprete krasnim embalažam, ki vas kličejo s trgovskih polic. Kako med poplavo lepotnih izdelkov pametno izbrati in po katerem cenovnem razredu poseči? Enkrat za vselej bomo razrešili dileme, kdaj denar razsipavamo brez potrebe, kje lahko prihranimo kakšen evro in v kaj se izplača investirati. Skopariti ali zapravljati – odločitev je vaša.

ŠAMPON … SKOPARITE

Želja pa najnovejšem šamponu z ekstravagantnimi sestavinami je velika, a z njo odteka tudi vaš denar. Dejstvo je, da vsaki glavi ustreza drugačen tip šampona, vsem lasiščem pa so najljubši preprosti, nežni šamponi, ki ne dražijo, in ne imena blagovnih znamk. Morda pa boste zaupali priporočilu svojega mojstra pričeske, kjer ste pustili pravo bogastvo za barvanje in/ali novo obliko, in boste kar tam kupili tisto (drago) različico šampona.

BALZAM … ZAPRAVLJAJTE

Seveda se balzam izpere iz las, vendar so v izdelku emulzije, kar pomeni, da vsebujejo olja ali vosek, ki se ne pomešajo z vodo. Vse zdrave sestavine se ne odplaknejo. Od balzama je odvisen končen videz las, zato posezite po kakovostnem, dražjem izdelku. Če kupujete pri frizerju, je nakup balzama prava stvar, saj boste v salonu našli odlične balzame za svoj tip las.

ČISTILO ZA OBRAZ … SKOPARITE

Sestavine bodo na obrazu samo dve sekundi, to pa ni dovolj dolgo, da bi bilo vredno visokega stroška. Imate aknasto ali občutljivo kožo? Poiščite na deklaracijah napis 'nežen' ali 'nekomodogen'.

KREMA ZA OBRAZ … ZAPRAVLJAJTE

Dobra krema za obraz je podlaga za vse in vanjo se splača investirati. Lepa koža ne potrebuje veliko. Zato izberite kakovostno kremo za kožo in prihranite pri pudrih in korektorjih, ki jih negovana polt ne potrebuje prav veliko. Pazite, da bo primerna tipu in starosti vašega obraza.

MASKARA … SKOPARITE

Razkrivamo: ni veliko razlike med dražjimi in cenejšimi formulami. Pomembno je le, da najdete tisto pravo (po ugodni ceni), ki naredi vaše trepalnice goste in dolge. Ker pa bakterije v maskari hitro rastejo, bi jo morali zamenjati na dva meseca, lahko jo uporabljate največ tri. To pa je še en razlog, zakaj ni vredno zapravljati bogastva za maskaro.

TEKOČA PODLAGA … ZAPRAVLJAJTE

Vredno je investirati v dražje in s tem kakovostnejše tekoče pudre, kajti v nasprotnem primeru je veliko možnosti, da bo vaš obraz videti kot ponesrečena maska. Kakovostne tekoče podlage z naprednimi tehnologijami so kot dobra retuša kože. Napotite se v drogerije in parfumerije, pred nakupom pa dobro preizkusite različne odtenke in formule. Vam ustrezajo lahki in prosojni ali težji in bolj prekrivni? Odgovore poiščite pred nakupom.

SVINČNIKI … SKOPARITE

Zagotovo lahko med cenejšimi izdelki najdete primeren odtenek zase, pa naj gre za svinčnik za obrobo ustnic ali oči. Poiščete jih lahko tudi med naravno kozmetiko. Pri svinčnikih za oči se najde tudi ugodna vodoodporna različica, ki ni agresivna do oči.

PUDER V PRAHU … ZAPRAVLJAJTE

Razen če se odločite za prosojno brezbarvno različico, potem je popolnoma na mestu biti varčen pri nakupu. Za puder v prahu je bistveno drobno mletje, v nasprotnem primeru je učinek mokast videz in taki pudri nimajo lepih pigmentov. V vsakem primeru pred nakupom preizkusite izdelek, kajti ne želite kupiti mačka v žaklju, še posebno če je to izdelek za vse namene (kompaktni 3 v 1, podlaga, korektor in puder v prahu). Dober izdelek je vreden vsakega centa, kajti brezhibna polt je bistvo vsega in retuširan videz bo trajal dlje. Ob nanosu ne boste porabili veliko izdelka, zato ga boste lahko imeli dlje časa.

RDEČILO ZA LICA … ZAPRAVLJAJTE

Pigmenti v rdečilu za lička so zelo podobni tistim v senčilih za veke (tudi pri tem izberite kakovostno različico). Cenejši ko je izdelek, večja je verjetnost, da so pigmenti razredčeni s smukcem in drugimi sestavinami v prahu. Prav tako lahko poceni rdečila puščajo neenakomerne lise in se hitreje izbrišejo.

BLEŠČILO ZA USTNICE … SKOPARITE

Ni potrebe po zapravljanju, če želite le sijaj na ustnicah in rahel barvni odtenek. Brez heca, saj bo polovica nanosa ostala na kozarcu ali kavni skodelici.

prejšnji članek
Zakaj so levi kralji horoskopa?
Horoskop
Zakaj so levi kralji horoskopa?
naslednji članek
Znan slovenski novinar presenetil s takšno novico
Svet slavnih
Znan slovenski novinar presenetil s takšno novico