901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kaj morate vedeti o negi las?

19. 7. 2016; 01.30
Avtor: A.P.
lasje pranje

foto: Profimedia

Lepi in negovani lase so pomemben del ženske celotne podobe. Ne glede na dolžino ali barvo las predstavljajo lasje nek modni dodatek, zato morajo biti urejeni.

Pogostost umivanja las je odvisna od njihove strukture. Če imate tanke lase, bi jih morali prati vsak dan ali vsak drugi dan. Če pa so vaši lasje debelejši, jih lahko perete vsak drugi dan ali pa celo enkrat do dvakrat na teden.

Lase perite v hladni vodi, saj topla ali celo vroča voda odpira lasne mešičke in tako lasje postanejo bolj občutljivi. Strokovnjaki svetujejo, da si lase šamponirate pod tekočno mlačno vodo, spirate pa s hladno vodo.

Ne uporabljajte prevelike količine šampona, saj boste z manjšo količino enako dobro oprali lase. Vtrite malo šampona v lase, dodajte malo vode in pustite vse skupaj stati 2 minuti. Več šampona ne pomeni boljšega umivanja las.

foto: Profimedia

Strokovnjaki svetujejo, da se šamponi menjajo enkrat na mesec in da se lahko po nekem času ponovno vrnete k isti znamki šampona. Če veliko uporabljate še druge izdelke za nego las, kot so laki, geli, pena, je dobro, da uporabljate posebne vrste šamponov za razčesavanje in nego las.

Uporabljajte masko za lase namesto regeneratorja, saj maske dolgotrajno ohranijo svežino pobarvanih las in podaljšajo čas med naslednjim barvanjem, saj slednje ne izpira tako močno. Če imate suhe lase, uporabite masko po celotnem lasišču, pri tankih laseh pa naj se maska nanaša le na konice.

prejšnji članek
Takšne govorice o Pippi Middleton so se potrdile
Svet slavnih
Takšne govorice o Pippi Middleton so se potrdile
naslednji članek
Pahorjev sin doživel nesrečo, predsednik povedal svoje
Svet slavnih
Pahorjev sin doživel nesrečo, predsednik povedal svoje