zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Nasveti, ki hitro odpravijo temne kolobarje pod očmi

26. 5. 2017; 09.30
Avtor: A. S.
obraz, maska, nega

Z naravno masko lahko zbrišete gubice z obraza. foto: Profimedia

V prispevku boste našli odlične nasvete, s katerimi boste hitro polepšali videz kože obraza in se znebili temnih kolobarjev …

Mnogi, tako stari kot tudi mladi, se srečujejo z neprijetno težavo, to so temni kolobarji pod očmi. Ti nastajajo zaradi različnih dejavnikov, najpogostejši pa so: dednost, prekomerno pitje alkohola, premalo spanja, alergija, kajenje, nepravilna prehrana.

Da se pojavijo temni kolobarji, je lahko krivo tudi hormonsko neravnovesje. Pri ženskah je to najpogosteje med menstruacijo, pred menopavzo.
Kako se znebiti temnih kolobarjev na naravni način?

Krompir
Škrob v krompirju deluje protivnetno, pomirja našo kožo in jo zdravi. Krompir očistite, narežite na pol centimetrske kolute in jih položite na oči. Pustite 15 minut, nato sperite s toplo vodo. Ponavljajte vsak dan.

Kumare
Tudi kolobarji svežih kumar delajo čudeže. Če še niste preizkusili, kar dajte. Sveže na kolobarje narezane kumare položite na oči in pustite 15 minut. Nato sperite s toplo vodo.

Čajne vrečke


Če radi pijete čaj, se naslednjič spomnite in ne zavrzite čajnih vrečk. Že uporabljene lahko koristno porabite za nego obraza. Čaj vsebuje tanin, ta blagodejno vpliva na našo kožo in uspešno odstranjuje temne kolobarje. Čajni vrečki položite na področje pod očmi in pustite delovati 15 minut. Izberite čajne vrečke zeliščnega čaja.

Hladni obkladki
Tudi hladni obkladki so lahko v veliko pomoč, ti namreč pripomorejo, da se žile, ki povzročajo kolobarje, stisnejo. Manjšo bombažno brisačo dajte za eno uro v zamrzovalnik, nato pa si jo položite na obraz za dobrih pet minut. Vaš videz bo takoj boljši, temni kolobarji bodo izginili.

Jajce in limona
Tudi jajčni beljak vam lahko zelo pomaga. Odličen je za krčenje kože in za glajenje gub. V jajčni beljak zmešajte nekaj kapljic limoninega soka, nato pa nanesite na področje okrog oči. Pustite deset minut in nato sperite s toplo vodo.

Mleko
Mleko deluje osvežilno na našo kožo. Nanesite za s kosmom vate, pustite pol ure in sperite. Koža bo čista, sijoča, napeta, temnih kolobarjev ne bo več.

Krompir in jabolko
Naribajte krompir in jabolko v enakem razmerju. Nato dobro pretlačite in zmes nanesite na obraz. Pustite delovati 15 minut, nato pa sperite.

Poleg vseh teh nasvetov, ki vam bodo zagotovo pomagali, pa je zelo pomembno tudi, da se dobro naspite. Vsako noč spite sedem do osem ur, pa bo veliko težav odpravljenih že s tem.

Zelo pomembna pa je tudi zdrava prehrana. Videz kože bo veliko lepši, če boste jedli hrano, ki vsebuje vitamin C, E, K, železo.

prejšnji članek
Tanja Žagar sporočila veselo novico!
Svet slavnih
Tanja Žagar sporočila veselo novico!
naslednji članek
Partnerka Petra Polesa dela takšne stvari
Svet slavnih
Partnerka Petra Polesa dela takšne stvari