902468_105-pred-oradami
Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne orade, ki popolnoma opustošijo školjčišča

1715359556-dsc04278-1715359333876
Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za nezadovoljne s SDS je nejasen, meglen." #video

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

S preprosto vadbo zgladite gubice!

20. 8. 2016; 11.00
Avtor: Nataša Kralj
uvodna

foto: Arhiv

Medtem ko se sodobna družba še kar naprej ukvarja z iskanjem čarobne formule 'nestaranja' (anti-aging), skupaj meša vsemogoče zdravilne sestavine, ki bodo prišle na trgovske police bodisi v obliki prehranskega dopolnila bodisi v obliki kreme za obraz, 87-letna Dinah Rodrigues pridno vadi hormonsko jogo in se počuti odlično. Energično. Mladostno.

Da je tako tudi videti pri svojih sicer ne več rosnih letih, ji s pohvalami potrjujejo znanke in tudi neznanke, ki jih srečuje na svojih delavnicah po vsem svetu. Vsekakor je Rodriguesova, ki je metodo Hormone Yoga Therapy ustvarila in zasnovala v devetdesetih letih, sama najboljša reklama za svoje delo. Privlačen oglas na vitkih nogah za sekvenco 15 vaj, ki več kot očitno – delujejo! In prav takšna je tudi Alenka Košorok Humar, njena prva učenka iz Slovenije, sicer uspešna odvetnica, ki se je odločila, da bo znanje Rodriguesove delila naprej.

foto: s24


HORMONSKA NIHANJA

»Vse več je deklet in žena, ki se spopadajo s številnimi tegobami, za katere morda sprva niti ne pomislijo, da imajo skupni imenovalec – hormonsko neravnovesje,« pove Alenka, ko jo obiščemo v enem od hotelov v središču Ljubljane, kjer redno vodi jogijska srečanja. V to kategorijo spadajo težave mlajših žensk, kot so predmenstrualni sindrom (PMS), neredni cikli in s tem povezane nevšečnosti, policistični jajčniki, prezgodnja menopavza, čezmerne krvavitve. Pri ženskah v srednjih letih pa največkrat nastopijo vročinski valovi, nihanja razpoloženja, suhost sluznice, upadanje in nihanje libida, pa tudi motnje spanja, bolečine v sklepih, malodušje, panika, nemotiviranost, nenadzorovana jeza in še bi lahko naštevali. Tako kot vsako neravnovesje tudi hormonsko močno vpliva na kakovost življenja. In tega se je pred petimi leti dobro zavedala tudi naša sogovornica, ko je brskala po neki reviji in naletela na zanimiv članek.

»V predmenopavzi sem imela določene zdravstvene težave, ki se jih še nisem dobro zavedala, dokler nisem v eni od nemških revij prebrala intervju z Dinah Rodrigues, brazilsko učiteljico, ki je zasnovala metodo Hormone Yoga Therapy kot učinkovito alternativo za lajšanje vseh vrst težav, ki jih povzroča hormonsko nihanje.« Nemudoma se je prijavila na njen tečaj v Parizu. »Dinah me je navdušila s svojo neverjetno energijo, vitalnostjo, in to kljub temu, da je takrat imela že častitljivih 82 let. Poleg tega je imela vadba po njeni metodi takojšnje učinke, tako sem hitro vedela, da sem na pravi poti,« se spominja Alenka.

prejšnji članek
Najhujše stvari, ki jih povedo moški
Zdravje
Najhujše stvari, ki jih povedo moški
naslednji članek
Zvezdnica priznala, da se naliči tudi, ko gre pod tuš
Svet slavnih
Zvezdnica priznala, da se naliči tudi, ko gre pod tuš