stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Polepšajte si jo, da bo kot umetnina

26. 6. 2016; 05.33
Avtor: K. Š.
Jennifer Love Hewitt ostala brez službe!

Jennifer Love Hewitt je pred leti v eni od oddaj priznala, da si je s Swarovski kristali dala okrasiti intimni predel svojega telesa.

Ste na svojo vagino že kdaj gledali kot na umetnost, kot na nekaj najlepšega, kar se vam je zgodilo? Verjetno skorajda ne, ampak zagotovo tako nanjo gleda on. In skrajni čas je, da jo polepšate tudi sami. Na tak ali drugačen način. V različnih oblikah in agregatnih stanjih.

Ste za vajazzling?

Absolutno! Vajazzling oz. Vajazzle je zanimiva beseda in pomeni okraševanje zgornjega dela vagine oz. intimnih predelov s kristalčki. Prva, ki je sprožila pravo evforijo na to temo, je bila igralka Jennifer Love Hewitt, ki je pred leti v eni od oddaj priznala, da si je s Swarovski kristali dala okrasiti intimni predel svojega telesa. In kaj se je zgodilo po tem? Naslednji dan so na Googlu zabeležili enormno rast iskanega gesla 'vajazzling', ki je sprožil pravo evforijo.

Kako si ga naredite sami?

Vajazzle je zabaven dodatek, za popestritev vašega "V vrha", z bleščečimi okrasnimi kamenčki, s prelepimi modeli iz bleščic, lahko pa se odločite za kombinacijo Vajazzle s Perfect tattoo poslikavo. Vajazzle je super dodatek k brazilskemu voskanju (brazilski depilaciji). Že malo bleščic ali kamenčkov je dovolj, da se počutimo se bolj posebno.

Pred nanašanjem kristalov na kožo je nujno, da odstranite dlake z voskom. Kožo je potrebno očistiti in izbrati kristalčke, ti so lahko z že nanesenim lepilom ali pa je potrebno to še storiti. Če gre za samolepilno izvedbo se jo le položi na želeno mesto in preden odstranite zaščitno folijo je potrebno cca 15s držati, da se kristalčki prilepijo. Točno tako to naredijo tudi v kozmetičnem salonu, kjer postopoma nanašajo samolepilne kristalčke. Toda pozor: po nanosu je treba veliko pozornosti nameniti predvsem negi. Izogibati se je treba pretiranemu dotikanju z brisačo, grobim tkaninam in mastnim kremam.

Kristalčke boste lahko nosili približno 2-5 dni. Če želite, da na vaši koži ostanejo dlje, na tem predelu ne uporabljate nobenih izdelkov, ki vsebujejo alkohol ali olje.

Kje najdete kristale?

Vajazzle kristalni tatuji so na voljo tako na spletu kot tudi v specializiranih trgovinah, cene pa se gibljejo od dva evra naprej in so odvisne od velikosti in števila kristalov.

Ste za VATTOO?

Ime so si izmislili v kozmetičnem salonu v New Yorku, označuje pa okraševanje mednožja. Gre za skovanko iz besed vagina in tatoo. Tatuji, ki krasijo intimni predel, so pogosto le naslikani, izbrani motivi pa na koži zdržijo približno deset dni, kljub tuširanju ali kopanju. Ker gre za modno muho, je vattoo lahko precej drag, tudi do sto evrov.

Toda pozor: Zdravje je na prvem mestu!

Čeprav okrasje na intimnih predelih načeloma ni boleče in nezdravo, pazite, da boste pri negi tam spodaj kar se da pazljivi, saj lahko hitro pride do okužb. To opozarjajo tudi številni strokovnjaki. Dr. Suzanne Merrill-Nach opozarja, da lahko nepravilna nega privede do vraščanja dlačic. Nepravilnost se lahko tudi zgodi, če lepilo na kožo nanesete nepravilno, saj na ta način povečate tveganje za številne bakterije. Zato je pred vajazzlingom odstranjevanje dlak nujno.

prejšnji članek
Sonce – ne le naš sovražnik
Zdravje
Sonce – ne le naš sovražnik
naslednji članek
Deset mastnih o holesterolu
Zdravje
Deset mastnih o holesterolu