volilni-kongres, Matjaž Han
Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore SD

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Lepotne operacije: po mladost h kirurgu

28. 5. 2016; 10.00
Avtor: Mateja Bevk
Lepotne operacije: po mladost h kirurgu
Oblikovanje telesa je izjemno modno. Raven, čvrst trebuh in lepe, gladke noge so lepotni ideal, in da bi ga dosegli, se med drugim lahko odločimo tudi za obisk pri lepotnem oziroma estetskem kirurgu.

Oblikovanje telesa je izjemno modno. Raven, čvrst trebuh in lepe, gladke noge so lepotni ideal, in da bi ga dosegli, se med drugim lahko odločimo tudi za obisk pri lepotnem oziroma estetskem kirurgu. Poglejmo, po katerih postopkih pomlajevanja je trenutno največje povpraševanje! 

Dermatologi se že vrsto let ukvarjajo s staranjem kože. Iščejo rešitve, ki bi upočasnile ali zadržale proces degeneracije, skratka, trudijo se dognati, kako uro zavrteti nazaj. Poleg plastične kirurgije so v zadnjih 20 letih razvili tudi nekoliko manj invazivne postopke, ki so postali popularni čez noč, na primer terapije z laserjem, kemično luščenje kože, topične nanose spolnih steroidov in vbrizgavanje kolagena, botoksa, hialuronske kisline v gube. Vsak postopek na svoj način povečuje napetost in prožnost kože ter učinkuje proti znakom staranja, zato ni čudno, da se zanje odloča vedno več ljudi. V zadnjih letih je bilo v Sloveniji opravljenih že na tisoče takšnih posegov, običajno pri ženskah med 45. in 54. letom starosti.



Kemično luščenje kože je ime za lepotni postopek, pri katerem dermatolog z uporabo različnih kemikalij, zlasti kislin (laktozna, glikolna ali salicilna) odstrani vrhnje plasti kože ter tako zabriše gubice, sončne pege ali akenske brazgotine. Poseg traja od 15 do 30 minut, po njem pa lahko čutimo nekaj stranskih učinkov, kot so oteklina, rdečica, zategovanje in srbenje. Pri tem postopku se požgejo vrhnje plasti kože, lahko se ga uporablja le na nekaterih predelih (na primer na območjih z gubicami) ali pa kar po celem obrazu, vratu in drugod po telesu. Okvirna cena: od 700,00 do 850,00 EUR. 

Iniciranje botulin toksina (botoksa): Gre za vbrizg botulin toksina v različne predele na obrazu, kjer želimo zgladiti srednje do močneje izražene gube; z drobno iglo preparat apliciramo v predele okoli oči, čela, brade. Poseg traja do pol ure. Preparat začne delovati šele čez nekaj dni, včasih se pojavi nelagoden občutek, ki pa se mu sčasoma privadimo. Botulin toksin ni obstojno zdravilo, po približno treh mesecih ga je treba ponovno vbrizgati. Okvirna cena: od 320,00 do 420,00 EUR.

Dermalni polnilci: Dermalno polnjenje je priljubljena metoda za korekcijo oblike, ki je rezultat staranja, čezmernega sončenja, poškodb, brazgotinjenja ali bolezni. Na trgu obstaja veliko polnilcev, s katerimi zgladimo različne predele: linije med obrvmi, med nosom, lici in kotički ustnic, gube v zgornji in spodnji ustnici in smejalne gube. S polnilci lahko tudi učinkovito napolnimo upadla lica, preoblikujemo brado in nosno konico ali zapolnimo brazgotine, ki so posledica mozoljavosti. Polnilci so primerni predvsem za tiste, ki si želijo zgladiti manjše število gubic, če pa je gubic več, je primernejši poseg »facelift«. Okvirna cena: od 400,00 do 700,00 EUR.

Lasersko pomlajevanje kože: Pri tem posegu gre za odstranjevanje zgornjih slojev kože z laserjem oziroma pomlajevanje kože z vplivom laserja na proizvodnjo elastina v usnjici. Poseg traja do eno uro, po njem pa se lahko pojavi oteklina, orositev kože ali razdražena koža. Laserji so eno najučinkovitejših orodij za uničevanje gub, saj zategnejo kolagenska vlakna in tako obnovijo kožno elastičnost. Po posegu so pacienti videti tudi do deset let mlajši, prav toliko časa pa trajajo rezultati. Okvirna cena: od 100,00 do 700,00 EUR.

prejšnji članek
Irene Yebuah Tiran s sestro in očetom povsem drugače!
Svet slavnih
Irene Yebuah Tiran s sestro in očetom povsem drugače!
naslednji članek
Velika žalost v družini Tanje Ribič
Svet slavnih
Velika žalost v družini Tanje Ribič
#nasazenazenska
nasazenazenska