IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tudi celulit gre skozi želodec

26. 5. 2016; 01.30
Avtor: Petra Arula
celulit
Se vam zdi, da se na vaših stegnih in zadnjici nabere vsako leto več celulita, kot da bi vam vsaka nova pomlad na koledarju prinesla še veliko pomarančo v posmeh?

Niste edini. Z nadležno pomarančno kožo se bori kar 80–90 odstotkov žensk, takšnih s povišano telesno težo, pa tudi suhic.

Zaradi nekakovostnega življenjskega sloga, nepravilne prehrane, premalo gibanja in posledično preveč nakopičenih strupov v telesu se lahko maščobni delež v našem telesu poveča (tudi če tehtnica ne pokaže razlike v kilogramih). Maščobno tkivo se nabere v podkožju – limfni pretok se zmanjša, odpadne snovi in prosti radikali pa zastajajo v podkožju in zmanjšujejo proizvodnjo elastina in kolagena. Tako maščobne celice vse bolj silijo proti površju, nas pa vznemiri celulit oziroma pomarančna koža.

A ne glede na bolj ali manj zdrav življenjski slog – nekatere ženske ima celulit 'raje', druge pa z gladko kožo dočakajo čudovito starost. Kot pri vseh stvareh ima tudi tu prste vmes dednost, Anita Kajtezović, tao inštruktorica iz Društva Samorog, pa opozarja, da celulit nastaja tudi zaradi skrbi in stresa, in dodaja: »Oseba s celulitom je nagnjenja k primanjkljaju vraničnega čija (energije) in kopičenju vlage oziroma sluzi v telesu. Ljudje, ki jih napade nakopičena vlaga v telesu, delujejo bolj lenobno, ne ljubi se jim premikati. Kjer ni gibanja, ni pretoka energije, kjer ni pretoka energije, se začnejo ustvarjati ovire, kopičenje stvari, kot v postani vodi, ki čez čas začne zaudarjati. Na predelu, kjer imamo celulit, lahko tudi opazimo, da je koža bolj hladna na otip, ker ni pretoka energije.«

prejšnji članek
Pasti selfijev
Zdravje
Pasti selfijev
naslednji članek
Ana Klašnja rodila, nato večkrat panična!
Svet slavnih
Ana Klašnja rodila, nato večkrat panična!