nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kako napravijo popolne obrvi?

11. 4. 2016; 11.45
Avtor: sj
slika-nobg

foto: obrvi

Microblading, metoda vrisovanja obrvi, je razmeroma nova metoda, ki ponuja možnost modeliranja in ustvarjanja popolnih obrvi.

MICROBLADING

Priporočajo jo tistim, ki so ostali zaradi dolgoletnega puljenja brez obrvi, oziroma strankam, ki si želijo gostejše obrvi, niso zadovoljne z njihovo obliko ali pa imajo na tem predelu brazgotino ...

Microblading, metoda vrisovanja dlačic obrvi, je prefinjen odgovor na klasični permanentni make up in tetoviranje. Tehnika vrisovanja obrvi je ročno delo. Z instrumentom Pencil Tool/Griff (ročno držalo), na katerega namestijo mehko rezilo (Microblading needle), izrišejo vsako dlačico posebej, pri čemer se obstoječe dlačice ne poškodujejo. Pigment se vnaša zelo plitko v povrhnjico (epidermis, prva plast kože).

Pri postopku uporabljajo AC-pigmente (mineralne pigmente, ki so netoksični in hipoalergeni). foto: obrvi

Pomembno je, da poiščete pravega strokovnjaka za to metodo, sicer se lahko zgodi, da rezultat ne bo najboljši. Tatjana Damjanović, lastnica Prive Microblading Academy, je to metodo pripeljala k nam. Zdaj je Prive Microblading Academy že vsepovsod po svetu (Anglija, Avstrija, Nemčija, Italija, Hrvaška ...), kjer Tatjana s svojo ekipo deli znanje naprej. Lahko pa jih obiščete tudi v Ljubljani, kjer se lahko tudi izučite za mojstra te metode.

Z microbladingom dosežejo povsem naravni videz, saj so obrvi oblikovane glede na fizionomijo vašega obraza. Če ste se naveličali jutranjega risanja obrvi, če bi bili radi videti naravni in urejeni tudi na morju, pri športu ... je to zagotovo dobra rešitev. Tudi zato, ker se končni rezultat prilagodi vaši barvi las, tenu kože in strukturi obstoječih obrvi. Tako bo vaš obraz videti bolj vesel in mladosten.

Metoda microblading je tudi pri nas vse bolj priljubljena. foto: obrvi

Glavna prednost te metode je, da ne gre za tetovažo. Po koncu tretmaja ni rdečice ali otečenosti. Pri tretmaju modulirajo vsako dlačico. Ponujajo veliko izbiro barvnih nians, pigmentov, ti pa se obdržijo na koži do enega leta – odvisno od tipa kože in nege obrvi po postopku.

Ker obstaja več vrst kože, se vsaka na vnos pigmenta odzove drugače, kar je odvisno od več dejavnikov, tudi od tega, ali ste izpostavljeni soncu.

V roku treh mesecev po postopku sledi korekcija, če je potrebna, saj se koža lušči in zato postaja barva manj intenzivna. Pri korekciji se ponovno vrišejo dlačice, ki so nekoliko zbledele.



prejšnji članek
V svetu slavnih odmeva tragična smrt!
Svet slavnih
V svetu slavnih odmeva tragična smrt!
naslednji članek
Dieta boginj - prerojene v pomlad
Zdravje
Dieta boginj - prerojene v pomlad