Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

K nam prihaja Madžarski narodni filharmonični orkester

28. 11. 2023; 10.00
Avtor: Pe. T
Madžarski narodni filharmonični orkester

Madžarski narodni filharmonični orkester foto: Csibi Szilvia

Madžarski narodni filharmonični orkester, ki letos praznuje 100. obletnico delovanja, bo 3. decembra gostoval v Zlatem abonmaju Cankarjevega doma.

Gostujoče dirigentske zvezde, kot so bili Leopold Stokowski, Leonard Bernestein, Claudio Abbado, Zubin Mehta, Lorin Maazel in John Barbirolli, so orkestru tekom let vtisnili pečat prestiža, vsestranski repertoarni in mednarodno prepoznavni razmah pa mu je prinesla več kot dve desetletji trajajoča doba pianista, skladatelja in glasbenega direktorja Zoltána Kocsisa.

Alevtina Ioffe foto: Victor Goriachev


Razburljiv koncertni program bo, kot gre pričakovati za nacionalni orkester, ponudil tudi dela Liszta in Bartóka. Taktirka bo v rokah karizmatične dirigentke Alevtine Ioffe, posebne pozornosti pa bo na koncertu nedvomno deležen ruski pianist Alexander Malofeev, ki mu je mednarodni preboj komaj trinajstletnemu (2014) prinesla zmaga na Mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov Čajkovski. Mladi pianist lahko med vrhunci letošnje sezone izpostavi recitalno gostovanje po Kitajskem, evropsko gostovanje s Filharmoničnim orkestrom milanske Scale in Riccardom Chaillyjem ter nastope v amsterdamskem Concertgebouwu, Isarski filharmoniji v Münchnu, Labski filharmoniji v Hamburgu in Carnegiejevi dvorani v New Yorku.

Alexander Malofeev foto: Alfredo Tabocchini

prejšnji članek
Suzana osupnila z iskrenim intervjujem: 'Razočaralo me je vse'
Resničnostni šovi
Suzana osupnila z iskrenim intervjujem: 'Razočaralo me je vse'
naslednji članek
Premiera nove sodobnoplesne predstave Kvartet
Kultura
Premiera nove sodobnoplesne predstave Kvartet