901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Julia Roberts obožuje življenje z možem in otroki

5. 11. 2022; 05.00
Avtor: K.M.
Julia Roberts

Julia Roberts foto: Profimedia

Julia Roberts je ena najbolj priljubljenih hollywoodskih igralk, ki je svet osvojila s svojim nalezljivim širokim nasmehom in prijaznimi očmi. Preprosta, prijazna lepotica, ki je igrala s praktično največjimi zvezdniki sodobnega Hollywooda, ima tudi pestro življenjsko zgodbo, ki jo je ob njenem 56. rojstnem dnevu in premieri romantične komedije Pot v raj zanimivo slišati.

Le redkokatera igralka se lahko pohvali z neprekinjenim nazivom absolutne ljubljenke občinstva in kritikov že več desetletij. No, enkratni Julii Roberts je uspelo osvojiti oskarja, gledalce, zaslužiti milijone in imeti družinsko življenje z možem, za katerega je ravno pred dnevi povedala, da ga obožuje.

Čez noč med zvezde

Julia je praktično čez noč postala svetovna zvezda, ljubljenka vseh, ko se je leta 1990 pojavila v filmski uspešnici Čedno dekle. Vloga prostitutke, v katero se zaljubi šarmantni Richard Gere, je osvojila svet in Julio izstrelila v zvezdniško orbito, po kateri pluje še danes. Do zdaj je osvojila tri zlate globuse in bila nominirana za kar štiri oskarje, vloga Erin Brokovich ji je leta 2000 prinesla zlati kipec za najboljšo igralko. Ob prejemu oskarja je imela štiriminutni govor, v katerem se je zahvalila vsem, še vratarju, pozabila pa je omeniti – Erin Brokovich. To je bil eden njenih večjih spodrsljajev v karieri. Pozneje se je opravičila in se pokesala. »Med mojim govorom, ki je bil kot zunajtelesna izkušnja, Erin nisem omenila. Sramotno, sramotno. Z veliko ponižnostjo ji izrekam veliko priznanje,« je Robertsova povedala novinarjem po podelitvi. V 90. letih prejšnjega stoletja je največkrat nastopala v romantičnih komedijah, ki jih je s svojim šarmom in igralskim znanjem vedno dvigala na višjo raven. In seveda z nasmehom. Med njenimi filmskimi uspešnicami sta kultni romantični komediji Notting Hill in Pobegla nevesta, v novem tisočletju pa je presedlala na zahtevnejše igralske vloge. Oceanovih enajst, Erin Brokovich in Jej, moli, ljubi je le nekaj filmskih uspešnic, ki dokazujejo, zakaj je absolutna vladarica Hollywooda. Morda danes ni več na vrhuncu slave, čeprav trenutno blesti ob Georgeu Clooneyju v filmu Pot v raj, a se ta ljubka gospa lahko pohvali, da je bila v 90. letih najbolje plačana igralka desetletja. Samo za vlogo v filmu Nasmeh Mona Lise je prejela vrtoglavih 25 milijonov dolarjev. Julijino bogastvo je ocenjeno na dobrih 170 milijonov dolarjev, poleg tega pa je bila kar petkrat razglašena za najlepšo žensko na svetu. »Lahko bi postala zobna higieničarka in niti ena slaba beseda ne bi bila napisana o meni v medijih. A nisem izbrala takšnega življenja. Vedela se, da bom pod drobnogledom, ko sem izbrala vstop v svet zvezdništva,« je povedala ob svojem 50. rojstnem dnevu.

Velika travma iz otroštva

Vendar pa življenje te velike dive ni bilo popolno. Oče Walter Grady in mama Betty Lou sta se ločila, ko je bila stara komaj pet let, kar jo je zelo prizadelo, saj je bila mala Julia zelo navezana na očeta, ki je zapustil družino. Pet let po ločitvi staršev je oče nenadoma umrl zaradi raka – za kar nihče v njegovi družini ni vedel. Ta velika travma je sovpadla z Julijinim vstopom v puberteto in njenimi najbolj ranljivimi šolskimi dnevi. V šoli so se namreč norčevali iz nje zaradi videza in velikih ust, prav nič pa ni pomagalo, da je nosila očala. Prav tako pa kodrolasa deklica ni marala očima Michaela Motesa, s katerim se je mama kmalu po ločitvi poročila, saj je bil hitre jeze, tako da je družina večkrat trpela zaradi njegovih izpadov besa. Vendar je to dekle iz Atlante le še bolj motiviralo, da v svojem življenju uspe. Trdo je garala, da bi dobila svojo prvo igralsko vlogo, vmes pa se je preživljala z opravljanjem različnih del hkrati – pospravljala je, pomivala posodo, stregla in se preizkusila tudi na modnih brveh, v nobenem trenutku pa ni opustila svojih sanj, da postane velika zvezda.

V slogu pobegle neveste

Imela je tudi burno ljubezensko življenje. V 90. letih prejšnjega stoletja je lepotica poljubila Liama Neesona in pojavile so se govorice, da je podlegla šarmu Richarda Gera. Zaročila se je z igralcem Kieferjem Sutherlandom, a do poroke ni prišlo, saj ga je v maniri svojega lika iz filma Pobegla nevesta le tri dni pred poroko zapustila. Nenadoma je ugotovila, da se je zaljubila v Kieferjevega prijatelja Jasona Patrica, s katerim sta pobegnila na Irsko. »Že kot deklica sem se odločila, da ne bom ničesar obžalovala in da bom vedno, v vsaki življenjski situaciji, poslušala svoje srce, in ne razuma. Vem, da je to narobe, in zaradi tega sem pogosto sprejemala prenagljene odločitve, ki niso bile vedno dobre, a to sem jaz, ženska iz mesa in krvi. Jason je bil samo moj pobeg iz obveznosti,« je povedala v enem od intervjujev. Na koncu je vendarle premagala strah pred zavezanostjo in pevcu Lylu Lovettu izrekla usodni da. »Bil je popolnoma drugačen od vseh mojih prejšnjih partnerjev in privolila sem, da se poročim z njim. To je bila še ena slaba odločitev, ker sem sledila srcu, čeprav sem vedela, da ga nimam dovolj rada, da bi se z njim tudi postarala. Po dveh letih sva se ločila, ker sem želela spet imeti svojo svobodo. Takrat še nisem bila pripravljena, da postanem mama, niti da bom zvesta žena.« Na koncu je vse spremenil Daniel Moder, snemalec, ki ga je spoznala med snemanjem enega svojih filmov. Julia in Daniel sta poročena od leta 2002 in imata tri otroke. Kot kaže, je tej ljubljenki občinstva po nizu turbulenc uspelo najti svojo srečo in družinski mir. Zvezdnica je imela pred kratkim intervju za CBS Sunday Morning, v katerem je odkrito spregovorila o svojem družinskem življenju in skrivnosti uspeha njenega več kot 20-letnega razmerja z Dannyjem: »Kadar ne delam, sem gospodinja s polnim delovnim časom. Ni vsak dan mavric in muckov, vendar mi prinaša veliko veselja. Nikoli me ni prevzelo to, da sem igralka. To so moje uresničene sanje, vendar to niso moje edine uresničene sanje. Življenje, ki sem ga zgradila z možem, in življenje, ki sva ga zgradila z otroki, je nekaj najboljšega. Da se ob koncu dneva zmagoslavno vrnem domov k njim, to je moj uspeh.«

prejšnji članek
Jure Košir športno sprejel izziv
Resničnostni šovi
Jure Košir športno sprejel izziv
naslednji članek
Naravni antibiotik, ki odpravlja tudi prhljaj
Zdravje
Naravni antibiotik, ki odpravlja tudi prhljaj