foto: Perutnina Ptuj
V slabi uri (50 min) lahko na žaru pripravite zelo okusnega piščanca, ki bo popestril vaše pomladne piknike. Za vas smo pripravili recept za 4 osebe, ki ga boste zagotovo večkrat uporabili!
SESTAVINE
- piščanec, približno 1,5 kg (priporočamo piščanca Perutnine Ptuj brez E-jev in aditivov)
- žlica gorčice
- 2 žlici kečapa
- 2 žlici olja
- mešanica začimb za perutnino*
- sol
Priprava:
1. Očiščenega piščanca operemo, posušimo, prerežemo na prsih in sploščimo tako, da se sklepi beder in prsne kosti odlomijo od hrbtišča. Na notranji strani mu odstranimo prsne kosti. Natremo ga z mešanico začimb za perutnino in premažemo z mešanico gorčice, kečapa in olja.
2. Položimo ga na rešetko žara, tako da je s kožo na rešetki, in pečemo na srednje močnem žaru približno 20 minut. Nato ga obrnemo in pečemo še 15 do 20 minut. Občasno ga premažemo z oljem ali preostalo marinado. Če ga med peko pokrijemo s folijo, se bo spekel hitreje.
* Mešanica začimb za perutnino je sestavljena iz soli, sladke mlete paprike, suhega česna, mletega popra, majarona in rožmarina.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.