foto: Profimedia
To je hladna juha iz sezonske zelenjave, ki vas bo osvežila, nasitila in preskrbela z vitamini.
Gazpacho je španska hladna juha, katere recept se je razširil po celem svetu v različnih variacijah. Idealna je za poletne dni, ko nam vročina ubija dobro razpoloženje in našo aktivnost.
Potrebujete:
- 800 g olupljenih paradižnikov
- paprika
- 2 sveži kumari
- 2 stroka česna
- polovica velike čebule
- sol
- bazilija
- velika žlica olivnega olja
Priprava:
Čebulo in česen zmiksajte z mešalnikom in jima počasi dodajajte še ostalo zelenjavo, ki naj bo predhodno oprana in narezana na manjše koščke. Dobro zmiksajte vse, da dobite gosto enakomerno zmes. Če nimate multipraktika, si pomagajte s paličnim mešalnikom. Posolite in dodajte olje, potem pa spet zmešajte. Postavite v hladilnik in dodajte še nekaj koščkov sveže zelenjave, nato pa posujte nanjo še nekaj lističev bazilike.
Dober tek!
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.