Gre za slaidco, ki je tako sočna in slastna kot tudi bogata in lahka. Snovalca recepta pa obljubljata, da je tudi zelo enostavna za pripravo. Najboljše pa je, da boste s tem receptom zelo na hitro porabili nekaj zaloge okusnih jabolk in jih tako postregli na zanimiv način.
Sladica je odlična za vsakodnevno razvajanje, piko na i dobremu kosilu in pa tudi kot odličen zaključek slavnostne večerje.
Nagradna igra: Njena.si skupaj z Dr. Oetker podarja tri sladke Dr. Oetker darilne pakete.
Kaj morate storiti? Na elektronski naslov njena@svet24.si pošljite elektronsko sporočilo, in v njem zapišite Dr. Oetker puding uporabljen v receptu za jabolčno kremšnito.
Za 8 kozarčkov
Sestavine:
1 kg jabolk
800 ml vode
2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja
110 g sladkorja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
2 vrečki Dr. Oetker vanilijevega pudinga
0,5 žličke cimeta
16 maslenih piškotov
Za povrh:
500 ml sladke smetane za stepanje
Postopek:
Kozarčki:
Jabolka olupi in na grobo naribaj.
Naribana jabolka stresi v lonec in prilij 800 ml vode.
Dodaj 110 g sladkorja, dve vrečki vanilijevega sladkorja, pol žličke cimeta in eno žličko vanilijeve arome.
Pisker pristavi nad ogenj, jabolka pa med pogostim mešanjem kuhaj, da se zmehčajo.
V skodelici z metlico zmešaj 1 dl vode in obe vrečki vanilijevega pudinga, da dobiš homogeno zmes.
Pudingovo zmes vlij v kuhana jabolka, ki jih nato med kuhanjem neprestano mešaš z metlico, da se puding zgosti.
V dno kozarca nalomi dva maslena piškota, nato pa ga do vrha napolni z vročo jabolčno pudingovo zmesjo.
Kozarec malce potresi, da zmes najde pot med piškote.
Postopek ponovi z vsemi kozarci, ki jih nato prestaviš za 1 uro v hladilnik, da se puding strdi.
Postrežba:
V posodo vlij hladno sladko smetano za stepanje in dodaj sladki prah po okusu.
Smetano premlati v stepeno smetano, ki mora biti dovolj čvrsta za brizganje.
Smetano natlači v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgaj po vrhu kozarcev.
Po smetani narahlo potresi kakav za kolače.
Recept sta za Dr. Oetker pripravila midvakuhava.si.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.