franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Hrustljava malinova pita

22. 7. 2021; 03.00
Avtor: Revija Liza Maja
maline, kolač, pita, rulada

maline foto: profimedia dremstime

Stopila se vam bo v ustih ....

Kaj potrebujemo?

Sestavine za 12 kosov:

Za dno:

  • 150 g moke
  • 50 g mletih mandljev
  • 1 ščepec soli
  • 40 g sladkorja
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja
  • 100 g hladnega masla
  • 1 jajce

In še:

PRIPRAVA:

1.Moko, mandlje, sol, sladkor, vaniljev sladkor, koščke masla in jajce na hitro zgnetite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in za približno 30 minut postavite v hladilnik.

2.Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite model za pite (premera 26 cm). Testo na pomokani delovni površini razvaljajte na nekoliko večjo velikost od modela in ga obložite z njim. testo nato prekrijte s papirjem za peko, ga obtežite s suhimi stročnicami in pecite približno 35 minut, da se obarva lepo zlato rjavo. Počakajte, da se ohladi, nato ga vzemite iz modla in pustite, da se ohladi na kuhinjski rešetki.

3.Za pripravo kreme jedilni škrob in sladkor gladko zmešajte s 3 do 4 žlicami mleka. Preostalo mleko zavrite, v vrelo mleko zamešajte jedilni škrob in pustite, da krema lahno vre približno 2 do 3 minute oziroma da se lepo zgosti. Posodo odstavite s kuhalne plošče in kremi primešajte rumenjaka, limonin sok in malinovo žganje. Kremo porazdelite po pečenem dnu pite in jo za približno 1 uro postavite v hladilnik. Maline oplaknite, jih otrite do suhega in nato porazdelite po piti. Po želji potresite še s sladkorjem v prahu.

prejšnji članek
S poprom in cimetom nad bolečine v žrelu
Zdravje
S poprom in cimetom nad bolečine v žrelu
naslednji članek
Nepravilna uporaba tamponov na morju vodi v katastrofo!
Zdravje
Nepravilna uporaba tamponov na morju vodi v katastrofo!